Ce a pățit acest șofer bucureștean care și-a parcat mașina pe trotuar crezând că „merge și așa”

Ce a pățit acest șofer bucureștean care și-a parcat mașina pe trotuar crezând că merge și așa
Publicat: 04/03/2017, 08:33

Mai precis, documentul prevede că „administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliției rutiere, spații destinate opririi sau staționării vehiculelor, marcate și semnalizate corespunzător”.

Spațiile speciale pentru parcarea mașinilor pe trotuar pot fi făcute doar dacă este respectat culoarul pentru pietoni de un metru lățime și dacă accesul vehiculelor se face din drum. Totodată, esențial este și ca poziționarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulația pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate.

Noile prevederi stabilesc și că „nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puțin de 10 m de intersecții, stații ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni”, se mai arată în HG nr. 965/2016.

Parcarea mașinilor pe trotuare era permisă, până pe 20 ianuarie 2017, chiar și în lipsa unor marcaje speciale în acest sens, însă numai dacă pietonilor le era lăsat liber un culoar de cel puțin un metru.

Citește în continuare pe zf.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase