Ce audiență a reușit să strângă ultimul episod „Top Gear” prezentat de Jeremy Clarkson și colegii săi

Ce audiență a reușit să strângă ultimul episod Top Gear prezentat de Jeremy Clarkson și colegii săi
Publicat: 30/06/2015, 13:29

Acel episod special a fost difuzat duminică, între orele 20.00 și 21.15, în Marea Britanie și a obținut 23% share.

Spectatorii au vizionat un montaj de secvențe care au fost filmate pentru ultimul episod în două părți din actualul sezon al emisiunii „Top Gear”, înainte de demiterea lui Jeremy Clarkson, în urma unei altercații cu unul dintre producătorii show-ului TV. În momentul de maximă audiență, peste 5,8 milioane de britanici au urmărit acest program al postului BBC, luându-și astfel la revedere de la popularul trio de prezentatori, care a lucrat la această emisiune începând din anul 2003.

După difuzarea episodului, Jeremy Clarkson a publicat următorul mesaj pe Twitter: „Multe mulțumiri pentru tot sprijinul și încurajările voastre de-a lungul anilor. Sunt trist și îmi pare rău că s-a încheiat în acest fel”.

Cu câteva ore înainte de difuzarea emisiunii, Jeremy Clarkson a acuzat postul BBC, tot prin intermediul unui mesaj pe Twitter, că nu promovează suficient acel ultim episod: „Este ciudat faptul că BBC News minimalizează importanța ultimului episod «Top Gear» de diseară. Oare directorii de acolo nu-și doresc o audiență mare din anumite motive?”.

Prezentatorul de radio și televiziune Chris Evans a fost desemnat recent în calitate de prezentator principal al emisiunii „Top Gear”, al cărei următor sezon va fi difuzat anul viitor. Potrivit presei britanice, Chris Evans a semnat un contract pe trei ani și va prezenta o versiune diferită a show-ului TV, alături de alți coprezentatori, ale căror nume nu au fost deocamdată anunțate.

Casele de pariuri britanice au început deja să mizeze pe eșecul lui Chris Evans. Casa William Hill oferă o cotă de 1/2 pentru ipoteza în care primul episod prezentat de Evans va obține o audiență mai mică decât ultimul episod prezentat de Clarkson. Cota pentru situația contrară este de 6/4.

Alte surse spun că prezența lui Chris Evans în această emisiune va atrage un număr mai mare de telespectatoare, care au refuzat să urmărească această emisiune în trecut, din cauza unor comentarii sexiste făcute de Jeremy Clarkson.

BBC a anunțat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru „Top Gear”, după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporației britanice de media, această decizie nu a fost luată cu ușurință. Hall a precizat însă că „a fost depășită o limită” și acest lucru nu poate fi „trecut cu vederea”, potrivit bbc.com.

La fel ca în cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May și Richard Hammond cu BBC s-au încheiat și ar fi trebuit renegociate. Însă aceștia au refuzat să revină în postura de prezentatori ai „Top Gear” fără Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite și atitudinea acerbă împotriva conceptului de „corectitudine politică”.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea „Top Gear”. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate – intens comentate și criticate – în care a fost implicat starul britanic.

Pe de altă parte, pe 16 iunie, BBC a anunțat oficial că prezentatorul de radio și televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea „Top Gear”, în locul lui Jeremy Clarkson.

Chris Evans a semnat un contract pe trei ani și va începe filmările pentru noul sezon „Top Gear” peste câteva săptămâni, a precizat BBC.

Noul prezentator de la „Top Gear”, pasionat de automobile, s-a declarat extrem de încântat de faptul că a intrat în echipa acestui show TV, despre care a spus că este emisiunea sa preferată.

„Vă promit că voi face tot ce voi putea pentru a respecta lucrurile care au mers bine în trecut și pentru a duce acest show TV mai departe”, a adăugat Chris Evans.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...