Ce marcă ocupă primul loc în topul celor mai mari constructori auto din lume

Redactor:
Anca Dumitrescu
Ce marcă ocupă primul loc în topul celor mai mari constructori auto din lume
Toyota Motors a rămas lider pe piața auto mondială, pentru al patrulea an consecutiv, fiind singurul producător care a livrat peste 10 milioane de vehicule în 2015, principalul concurent, grupul german Volkswagen, fiind afectat de scandalul emisiilor, transmite Bloomberg.

Vânzările globale ale Toyota, care includ diviziile Hino Motors și Daihatsu Motor, au scăzut anul trecut cu 0,8%, la 10,15 milioane de vehicule, a anunțat grupul japonez.

Volkswagen a raportat la începutul lunii un declin de 2% al livrărilor în 2015, la 9,9 milioane de vehicule, în timp ce vânzările grupului american General Motors au urcat cu 0,2%, la 9,8 milioane de unități.

În 2015, Volkswagen a fost lider mondial timp de șase luni, dar izbucnirea scandalului manipulării testelor de poluare, în septembrie, a obligat grupul german să oprească vânzările de automobile diesel pe unele piețe și să anunțe un program de rechemare în service a 11 milioane de vehicule.

„Hegemonia Toyota nu va putea fi atacată în următorii câțiva ani, după lovitura puternică primită de VW. Diferența va crește probabil, pentru că VW va avea nevoie de timp pentru a-și ajusta strategiile pe piețe precum Statele Unite și Europa”, a declarat Zhou Jincheng, analist la firma Fourin în Nagoya.

Pentru a-și menține poziția de lider, Toyota vrea să își consolideze poziția pe piețele emergente. Totodată, compania va introduce primul model Prius modernizat din ultimii aproape șapte ani.

Inchide