Ce spune Jeremy Clarkson despre revenirea la Top Gear

Ce spune Jeremy Clarkson despre revenirea la Top Gear
Publicat: 19/06/2015, 13:45

La câteva zile după ce radiodifuzorul public britanic (BBC) a anunțat că prezentatorul de radio și televiziune Chris Evans va fi gazda principală a emisiunii „Top Gear”, în locul lui Jeremy Clarkson, Clarkson spune că ar fi putut să revină la show-ul care l-a consacrat, informează dailymail.co.uk.

Jeremy Clarkson precizează că un director al BBC, al cărui nume nu a fost dezvăluit, i-a propus să își reia rolul în show-ul „Top Gear” chiar cu câteva zile înainte să fie făcut anunțul oficial în privința înlocuitorului său, Chris Evans.

Potrivit lui Jeremy Clarkson, oferta i-ar fi fost făcută săptămâna trecută, însă a refuzat-o din cauză că respectivul director l-ar fi comparat cu Jimmy Savile, fost prezentator vedetă al postului BBC, care este acuzat că a abuzat sexual zeci de minori.

De asemenea, Jeremy Clarkson consideră că s-a mers mult prea departe în acest caz. „După ce am fost comparat cu Jimmy Savile de cineva de la BBC și a apărut informația în toată presa, cum aș mai fi putut să mă întorc?”, a declarat Jeremy Clarkson pentru publicația britanică The Sun.

„Ar fi fost imposibil să fac acest show așa cum mi-aș fi dorit. Cred că (cei de la BBC, n.r.) și-au dat seama de acest lucru și din acest motiv l-au adus în echipă pe Chris atât de repede după ce m-am întâlnit eu cu ei”, a spus Clarkson.

Totodată, Jeremy Clarkson, în vârstă de 55 de ani, a vorbit despre planurile sale privind lansarea unui nou show automobilistic care să rivalizeze cu „Top Gear”, găzduit în noua sa formulă de la BBC de Chris Evans. Acesta ar fi semnat un contract în valoare de 5 milioane de lire sterline cu BBC, pentru a prezenta și produce noua versiune a „Top Gear”.

Pe de altă parte, Richard Hammond și James May, foștii colegi ai lui Jeremy Clarkson de la „Top Gear”, ar putea fi implicați în noul proiect al lui Clarkson.

BBC a anunțat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru „Top Gear”, după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporației britanice de media, această decizie nu a fost luată cu ușurință. Hall a precizat însă că „a fost depășită o limită” și acest lucru nu poate fi „trecut cu vederea”, potrivit bbc.com.

La fel ca în cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May și Richard Hammond cu BBC s-au încheiat și ar fi trebuit renegociate. Însă aceștia au refuzat să revină în postura de prezentatori ai „Top Gear” fără Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite și atitudinea acerbă împotriva conceptului de „corectitudine politică”.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea „Top Gear”. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate – intens comentate și criticate – în care a fost implicat starul britanic.

Pe de altă parte, pe 16 iunie, BBC a anunțat oficial că prezentatorul de radio și televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea „Top Gear”, în locul lui Jeremy Clarkson.

Chris Evans a semnat un contract pe trei ani și va începe filmările pentru noul sezon „Top Gear” peste câteva săptămâni, fără colegii lui Clarkson, prezentatorii Richard Hammond și James May, a precizat BBC.

Noul prezentator de la „Top Gear”, pasionat de automobile, s-a declarat extrem de încântat de faptul că a intrat în echipa acestui show TV, despre care a spus că este emisiunea sa preferată.

„Vă promit că voi face tot ce voi putea pentru a respecta lucrurile care au mers bine în trecut și pentru a duce acest show TV mai departe”, a adăugat Chris Evans.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...