Lovitură pentru Renault. Calculatoarele companiei au fost confiscate

Redactor:
Anca Dumitrescu
Lovitură pentru Renault. Calculatoarele companiei au fost confiscate
Acțiunile Renault au scăzut cu până la 20%, după ce un reprezentant al sindicatului CGT a anunțat că oficiali ai biroului antifraudă din Ministerului Economiei au confiscat computere de la birourile companiei, în cadrul unei posibile investigații privind testele pentru emisiile automobilelor.

Agenți ai biroului antifraudă au vizitat unele sedii ale Renault care au legătură cu standardele de testare și certificare a motoarelor, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al CGT la uzina Renault din Lardy, confirmând o informație relatată de AFP, transmite Reuters.

Acest fapt a lăsat impresia că investigația este legată de standardele emisiilor, în urma scandalului de la Volkswagen, a spus Grimaldi.

Reprezentanții Renault și cei ai biroului antifraudă nu au putut fi contactați pentru informații.

Acțiunile Renault au scăzut cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu după 2008.

Titlurile Peugeot au coborât cu 8%, la 13,61 euro pe unitate.

Producătorii auto au intrat în atenția autorităților de reglementare din luna septembrie, după ce conducerea Volkswagen a recunoscut că a înșelat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor. Scandalul a izbucnit în urma unei investigații a autorităților americane.

Autoritățile franceze investighează din septembrie dacă VW a înșelat clienții în privința nivelului emisiilor automobilelor diesel și s-a angajat să extindă cercetările la toți producătorii, între care Renault și PSA Peugeot Citroen.

Separat, autoritatea franceză pentru mediu a început testarea aleatorie a vehiculelor, pentru a vedea diferențele dintre rezultatele testelor de laborator și cele ale testelor în condiții reale.

Peugeot a anunțat în octombrie că nu a folosit niciodată softuri pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare.

Inchide