Motivul incredibil pentru care șoferii unei celebre firme de curierat nu virează niciodată stânga

Motivul incredibil pentru care șoferii unei celebre firme de curierat nu virează niciodată stânga
Publicat: 17/04/2017, 11:23
Actualizat: 17/08/2017, 18:10

Compania oferă fiecărui șofer o rută specifică de urmat care include și o condiție: șoferii nu trebuie să vireze la stânga decât dacă este absolut necesar. Asta înseamnă că uneori rutele să fie mai lungi decât trebuie. De ce?

Statisticile arată că atunci când se virează stânga se consumă mai mult combustibil, se așteaptă mai mult în trafic pentru că trebuie să dai prioritate și astfel se pierde mai mult timp și mai mult combustibil.

Studiile companiei arată că virajele la dreapta nu sunt numai mai sigure, dar și mai eficiente. Prin alegerea traseelor și eliminarea timpului petrecut la semafoare pentru a se încadra să vireze la stânga, șoferii UPS au câștigat peste 37 de milioane de litri de combustibil, automobilele companiei emit cu 22,000 de tone mai puțin dioxid de carbon și livrează cu 350.000 de pachete pe zi. Traseele dintre punctul de pornire și destinație sunt realizate pe calculator, de către un program software, care calculează în așa fel încât camionul să vireze doar la dreapta

Chiar și celebrii Mythbusters au testat ideea și s-a dovedit a fi adevărat. Consumi mai puțin combustibil, chiar dacă mergi mai mult, scrie Business Magazin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase