O companie auto chineză ia în considerare fabricarea de autovehicule în UE

Redactor:
Laura Albu
Mediafax
O companie auto chineză ia în considerare fabricarea de autovehicule în UE
Compania chineză Great Wall Motor ar putea lua în considerare deschiderea unor fabrici în UE după ce vânzările în Uniunea Europeană au atins numărul de 50.000 de unități pe an, transmite Reuters.

Great Wall, cel mai important producător de SUV-uri și camionete din China explorează acum vânzările și producția pe piețele internaționale, pentru a-și extinde influența globală și pentru a avea un profit mai mare, pe măsură ce creșterea celei mai mari piețe auto din lume încetinește.

Compania intenționează să înceapă vânzările SUV-urilor marca WEY către Uniunea Europeană în doi ani, a declarant președintele companiei, Wei Jianju pentru Reuters, într-un interviu la salonul auto de la Frankfurt.

„Planificăm să producem mașini în China și să exportăm către UE în primă fază”, a spus Wei, adăugând că Great Wall intenționează să vândă baterii electrice și vehicule hibride în Europa.

„Credem că, după ce vom vinde mai multe de 50.000 de unități în UE, vom începe să avem în vedere construirea unei fabrici acolo”, a spus Wei. Întrebat dacă Great Wall poate achiziționa o marcă străină, el a spus că nu are nevoie de o nouă marcă pentru a intra pe noi piețe.

Great Wall, al cărui brand de piață este Haval, exportă și unele modele de camionete în Italia. În iunie, Great Wall Motors a început producția la o fabrică din regiunea Tula din Rusia Centrală, cu o capacitate de producție de 80.000 de automobile pe an.

 

Inchide