Peste 1.100 de permise de conducere au fost reținute în ultima săptămână

Peste 1.100 de permise de conducere au fost reținute în ultima săptămână
Publicat: 28/11/2015, 13:35

În această săptămână, au fost constatate 345 de infracțiuni și peste 19.000 de contravenții la regimul circulației, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Au fost reținute 1.120 de permise de conducere, dintre care 161 pentru depășirea vitezei legale și 95 pentru consum de băuturi alcoolice.

În ultimele zile, pentru lipsa anvelopelor de iarnă, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale și au reținut 26 de certificate de înmatriculare.

Pentru o călătorie în siguranță în condițiile scăderii temperaturilor și apariției fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, în special ninsoare și polei, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condițiile de trafic și să respecte regulile de conduită preventivă: să evite acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului și să păstreze o distanță mai mare față de autovehicul din față.

În aceste zile, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului, prevenirea blocajelor și a accidentelor grave, dar și pentru efectuarea de verificări cu privire la echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

Șoferii sunt rugaâi ca, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum, să respecte indicațiile polițiștilor și ale lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri
Naționale, pentru a facilita intervenția echipajelor de deszăpezire și a ambulanțelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase