• Publicat:
Auto

Scandalul emisiilor, în „garajul” Renault. Câte mașini va rechema în Franța

Scandalul emisiilor, în „garajul” Renault. Câte mașini va rechema în Franța
Renault va rechema peste 15.000 de vehicule în Franța, care nu au intrat încă la vânzare, după ce o investigație a arătat că sistemele lor de filtrare a emisiilor au nevoie de ajustări, a declarat marți ministrul Mediului, Segolene Royal, relatează Bloomberg.

Sistemele de filtrare ale acestor vehicule nu funcționează la temperaturi foarte înalte sau sub 17 grade Celsius, a afirmat Royal la postul de radio RTL.

Reglarea acestor sisteme pentru a deveni operaționale la temperaturile respective va necesita circa jumătate de zi pentru fiecare motor, a explicat ministrul.

„Renault s-a angajat să recheme peste 15.000 de vehicule pentru ajustarea motoarelor”, a arătat Royal.

Ea a spus că testele trebuie să se bazeze pe condițiile reale de trafic, indiferent de temperaturile de afară.

„Ca să fim corecți față de Renault, sunt și alte mărci care depășesc normele”, a adăugat Royal.

Ministrul a pecizat că managerii companiilor respective au acceptat că dea explicații în fața unei comisii înființate de guvern.

Reprezentanții Renault nu au fost disponibili pentru comentarii.

Renault a anunțat joi că mai multe birouri ale companiei din Franța au fost percheziționate de către investigatorii guvernamentali antifraudă, în cadrul unei investigații legate de emisiile vehiculelor.

PSA Peugeot Citroen a precizat că la birourile grupului nu au avut loc astfel de percheziții.

Acțiunile Renault sunt în urcare cu 1,8% la bursa din Paris. Producătorul auto a pierdut circa 3,3 miliarde de euro din capitalizare, de la apariția informațiilor referitoare la investigație.

Verificările făcute de autoritățile franceze au loc după ce grupul german Volkswagen a recunoscut în septembrie că 11 milioane de vehicule diesel la nivel global au fost prevăzute cu softuri ilegale care redus nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Inchide