Un dealer auto, acuzat că a încasat bani de la clienți pentru mașini care nu au mai fost livrate. O persoană care depusese plângere și-a primit mașina după șase luni

Un dealer auto, acuzat că a încasat bani de la clienți pentru mașini care nu au mai fost livrate. O persoană care depusese plângere și-a primit mașina după șase luni
Publicat: 09/06/2014, 12:34
Actualizat: 02/02/2019, 08:53

Prorectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, profesorul Irina Lungu, a dat în judecată, în luna martie, societatea Hachi Motors, dar și Honda România, după ce, în decembrie 2013, a achitat 18.000 de euro pentru un autoturism Honda Civic, pe care însă nu l-a primit.

La sfârșitul săptămânii trecute, Irina Lungu a fost chemată la București, la reprezentanța Honda, pentru a-și ridica mașina, pe care ar fi trebuit să o primească încă din luna ianuarie.

Femeia susține că, în noul contract cu cei de la Honda, se obligă să renunțe la acțiunea depusă în instanță împotriva companiei.

„Am fost contactată de către cei de la Honda România și a avut loc o înțelegere tripartită între Honda România, Hachi Motors și mine. În urma semnării unui contract, Honda a preluat de la Hachi Motors «creanța de cesiune și paguba». Atunci mi s-a spus că voi primi mașina în interval de o săptămână, iar la finalul acestui interval m-am deplasat la București unde am fost întâmpinată de președintele Honda din România, Takashi Kano și managerul de vânzări, Florin Niță”, a declarat Irina Lungu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Odată cu mașina, femeia a primit un instructaj și un plin de benzină pentru a putea merge acasă, la Iași.

„Tot comportamentul a fost ireproșabil, însă nu s-a amintit deloc de incident altfel decât cu «ne pare rău pentru situația creată». Ideea este că, până la urmă, am cumpărat o mașină la preț integral și nu promoțional”, a spus cadrul didactic, explicând că mai are de recuperat aproximativ 4.000 de euro, reprezentând costuri ale procedurilor legale pe care le-a declanșat după ce a văzut că nu a primit mașina la termenul stabilit inițial.

Reprezentanții Honda România au refuzat să exprime un punct de vedere privind soluționarea cazului, însă surse din interiorul companiei au spus că un contract similar a fost încheiat cu o persoană din Piatra Neamț, care, de asemenea, achitase integral un autoturism, fără însă să-l primească. Aceasta ar urma să intre în posesia mașinii în cursul săptămânii viitoare.

Și bărbatul din Piatra Neamț înaintase acțiuni în instanță împotriva Honda România, după ce fusese păgubit de dealerul din Iași, Hachi Motors SRL.

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a deschis un dosar penal în acest caz, pentru înșelăciune, după ce mai multe persoane au reclamat că au plătit integral sau sume în avans pentru autoturisme sau motociclete Honda, însă dealerul autorizat al companiei din Iași, Hachi Motors SRL, nu le-a mai livrat autovehiculele și nici nu le-a înapoiat banii.

Profesoara Irina Lungu, prorector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, declara, în luna mai, că a achitat 18.000 de euro pentru un autoturism Honda Civic, iar contractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat în decembrie 2013 cu dealerul autorizat Honda din Iași, Hachi Motors.

Întrucât până în martie nu a primit autoturismul respectiv, profesoara a dat în judecată societatea Hachi Motors, aflând că în situația ei mai sunt cel puțin încă zece persoane care au plătit avansul pentru a cumpăra o mașină sau o motocicletă Honda.

De asemenea, Irina Lungu preciza că a extins acțiunea în instanță și împotriva celor de la Honda România, pe care îi considera responsabili de faptul că nu și-au asumat în întregime acțiunile unei firme care funcționa sub emblema Honda.

Conform informațiilor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, la Hachi Motors SRL, administratorul Ionuț Săviuc are un capital de 5%, restul de 95% fiind contribuția lui Mihail Rusu, un cetățean din Republica Moldova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Se reține certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferii care rămân pe loc fără drept de...
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată