VIDEO – Noile modele Dacia prezentate la Salonul Auto de la Paris – GALERIE FOTO

Publicat: 02/10/2014, 17:01
Actualizat: 05/05/2015, 15:13

Lodgy este al treilea model vândut sub marca Dacia în varianta Stepway, după Sandero Stepway și Dokker Stepway, ambele lansate în 2012. În ceea ce privește Dokker Stepway, Dacia va prezenta la Paris o nouă generație a versiunii.

Prețul de pornire pentru Lodgy Stepway, disponibil în două variante, cu motor TCe 115 sau 1.6 MPI, este de 14.200 de euro. De asemenea, modelul Dokker, care prezintă o variantă pe benzină și două pe motorină, are un preț de pornire de 14.250 de euro.

Prețurile prezentate sunt valabile pentru piața franceză. Până în prezent Dacia nu a comunicat cât vor costa în România noile mașini.

În plus, Dacia lansează două modele ediție limitată – Sandero Black Touch (cu un design sobru, gri metalizat la exterior și elemente de culoare neagră în interior și jante de aluminiu) și Duster Air (cu un design inspirat din caracteristicile avioanelor, limitator de viteză și senzori de parcare).

De asemenea, Ford prezintă la Paris o versiune nouă a minivanului S-Max, care va disponibilă pe piață începând cu anul viitor. Modelul include o variantă mai eficientă a motorului EcoBoost și un sistem de parcare îmbunătățit.

Mai multe modele noi ale unor mărci ca Opel, Citroen, Skoda și Kia, care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris se bazează pe platforme ale unor modele deja existente sau combină componente ale mașinilor care se află deja pe piață, relatează Reuters.

Grupul Renault lansează la Paris noua versiune a minivanului Espace, readus pe piață ca un crossover, a cincea versiune a modelului fiind mai mică decât cele anterioare.

Un alt grup care va prezenta modele noi la Paris este Citroen. Francezii prezintă Cactus Airflow 2L, un model compact de familie, cu un sistem de tracțiune hibrid și care se bazează pe platforma modelului Peugeot 208, potrivit lui Rémi Cornubert, partener la Automotive Practice la Oliver Wyman în Paris.

Skoda, deținută de Volkswagen, va lansa o nouă versiune a modelului compact Fabia, care împrumută majoritatea componentelor de la alte modele ale grupului. Ca majoritatea versiunilor noi ale modelelor din acest sector care vor fi prezentate la Salonul de Paris, prețul pentru noua Fabia va fi aproximativ 11.600 de euro, ca și al precedentei versiuni.

Și producătorul sud-corean Hyundai va aduce o variantă îmbunătățită a automobilului supermini i20, cu opțiuni extinse de siguranță și de divertisment.

Producătorii aleg să lanseze pe piață noi modele care utilizează platforme ale unor modele mai vechi, în încercarea de a reduce costurile de producție. În contrapondere, constructorii auto adaugă acum opțiuni disponibile anterior doar pentru modelele scumpe.

Analiștii apreciază că această strategie a companiilor este firească, în condițiile în care clienții europeni tind să evite cumpărarea de mașini scumpe, pe fondul încetinirii revenirii economice din regiune.

Deși vânzările de automobile au crescut în Europa în acest an după declinul constant înregistrat în ultimii șase ani, volumul înmatriculărilor de mașini noi din 2014 este cu 20% mai redus decât vârful atins în 2007.

Volkswagen este liderul pieței europene de mașini, numărul de automobile sub această marcă reprezentând 12% din totalul mașinilor comercializate în regiune, în primele șapte luni din acest an.

Supremația producătorului german este, însă, amenințată de Renault și de Peugeot Citroen. De altfel, grupul Renault a înregistrat un ritm de creștere de trei ori mai alert decât al pieței, mai ales datoriă mărcii Dacia, care prezintă costuri de producție mai scăzute și, implicit, prețuri accesibile pentru clienții europeni.

Salonul Auto de la Paris va avea loc în perioada 4-19 octombrie, însă modelele sunt prezentate în zilele premergătoare, în cadrul unor evenimente rezervate presei.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Rechinul fantomă și Diavolul de mare: Cum arată cele mai noi drone militare subacvatice ale...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Când ajunge ciclonul în România! Meteorologii declară că valul de aer rece aduce lapoviță și...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
O treime din buget se duce pe salariile mărite mereu ale bugetarilor
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Monica a lăsat în urmă lacrimi de durere! Mărturiile șocante ale mamei îndoliate, care și-a...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Câți ani a avut Alin Oprea probleme cu alcoolul: "L-am folosit ca sedativ pentru a...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Test de cultură generală. Care fruct digeră insecte?
×