VIDEO. Siguranța rutieră, văzută prin „ochii” regizorului Luc Besson

Publicat: 08/10/2015, 16:18

Filmul „Save Kids Live”, realizat în colaborare cu FIA și finanțat de FIA Foundation, a fost lansat miercuri, de Ziua Internațională a Mersului la Școală, cu scopul de a promova implementarea unor norme sporite de securitate rutieră pe plan mondial. Ziua Internațională a Mersului la Școală (International Walk to School Day) este o inițiativă lansată pentru a crește gradul de conștientizare în rândul populației în legătură cu nevoia de a-i proteja pe tinerii pietoni din lumea întreagă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 500 de copii sunt uciși în fiecare an, pe plan mondial, în accidente rutiere, în timp ce merg pe jos la școală. Încercând să crească gradul de conștientizare în rândul populației în legătură cu normele de siguranță rutieră, Jean Todt, președintele FIA și trimis special al ONU pentru siguranță rutieră, l-a rugat pe bunul său prieten Luc Besson să realizeze un film care să transmită un mesaj vizual puternic, care să sublinieze pericolele pe care le înfruntă, zilnic, copiii din lumea întreagă.

Turnat în Africa de Sud și la Paris, filmul reliefează aceste pericole, generate fie de lipsa infrastructurii din orașele sud-africane, fie de traficul rutier extrem de aglomerat din majoritatea orașelor europene.

Jean Todt spune că acest film reprezintă „un semnal de alarmă șocant”, care va atrage atenția asupra creșterii gradului de siguranță pentru toții copiii care merg la școală.

Filmul sprijină, de asemenea, campania #SaveKidsLives, care dorește să limiteze numărul deceselor din trafic pe plan mondial, prin implementarea unor măsuri de siguranță. Campania îi invită pe toți internauții din lume să semneze Declarația Copilului, al cărei scop este de a fi semnată de cel puțin 1 milion de persoane.

„Save Kids Live” a fost lansat, de asemenea, pe un site care îi este dedicat, al unei campanii globale pe rețelele de socializare care îi încurajează pe internauți să distribuie acest film de cât mai multe ori pe aceste platforme online. Campania este disponibilă în 10 limbi de circulație internațională – engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană, arabă, chineză, japoneză, portugheză și rusă.

Regizor, scenarist și producător, Luc Besson, care are în spate o carieră de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul căreia a produs peste 50 de filme. Besson a început să scrie povești din plictiseală – se spune că a terminat primele versiuni ale scenariilor „Al cincilea element” și „Marele albastru” pe când era adolescent. Criticii îl identifică pe Besson drept o figură centrală a mișcării Cinéma du look (stil extrem de specific și de vizual prezent în cinematografia anilor ’80 – începutul anilor ’90). „Metroul”, „Marele albastru” și „Nikita” sunt considerate exemple ale acestei școli stilistice, care preferă stilul substanței și spectacolul poveștii. În ultimii ani, Besson a scris și a produs nenumărate filme de acțiune, precum seriile „Taxi” și „Curierul” și peliculele „Sărutul Dragonului” și „Dresat pentru a ucide”, ambele cu Jet Li.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”