Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” salută preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de către doi antreprenori români.

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” salută preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de către doi antreprenori români.
Foto caracter ilustrativ
Publicat: 04/02/2023, 14:04
Actualizat: 04/02/2023, 14:05

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA”  salută preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de către doi antreprenori români.

Din păcate, fermierii nu au putut aduna banii necesari  pentru achiziția fabricii și investițiile necesare repornirii acesteia (salarii, reparații…), iar Tereos nu mai putea aștepta. S-au depășit toate termenele agreate.

Această tranzacție a reprezentat salvarea unei fabrici cu peste 60 de ani de existență, care, de mai bine de un an de zile, a fost închisă.

De la momentul în care compania franceză Tereos și-a anunțat intenția de a vinde fabrica și, mai ales, în ultimul an, când  au făcut public faptul că dacă până la sfârșitul lunii ianuarie nu vor perfecta tranzacția atunci va fi deschisă procedura de insolvență a fabricii, Asociația a făcut demersuri susținute de a salva fabrica.

Ultimul l-a reprezentat încheierea unui Protocol cu cei doi investitori români, care a condus la salvarea fabricii de la faliment și, totodată, va contribui la repornirea producției zahărului în fabrică în acest an.

Ne bucurăm că putem să continuăm activitatea de cultivare a sfeclei de zahăr în zona Mureș, că salariații fabricii își vor păstra locurile de muncă  și zahărul de la Luduş va fi din nou pe piața românească.

Aceasta este poziția publică a Asociației și ne dezicem de orice altă declarație publică, făcută de unii fermieri, care poate fi considerată exclusiv un punct de vedere personal al dumnealor

Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA“ Luduş este formată din aproximativ 300 de fermieri din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Alba, Bistriţa, Hunedoara, Harghita, Covasna şi Braşov. Anual,  fermierii din Asociatie  cultiva sfeclă de zahăr pe o suprafaţă de 7.000 – 8.000 de hectar.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BOMBĂ! Cuplu nou la Survivor? Declarațiile devoalează situația reală dintre concurenți
FOTO. Actrița a promis că se dezbracă de tot dacă se întâmplă asta! Cum arată...
Șoșoacă vrea ca România să invadeze Ucraina. A depus un proiect de lege pentru anexarea...
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Steliano Filip a divorțat pentru că soția nu a vrut să treacă la religia penticostală...
O Dacie mai rară decât un Ferrari? ESTE POSIBIL! Cât costă ce mai rară Dacie...
EXCLUSIV: Cel de-al doilea tânăr implicat în accidentul cu ATV-ul în Prahova a pierdut lupta...
BANCUL ZILEI. Bulă, șofer de taxi, sărută o calugăriță pe care o ia la ocazie:...
Donald Trump, primul fost preşedinte american care ar putea fi pus sub acuzare/ Starletă porno:...
Alina Sorescu, distrusă de sentința judecătorilor. Declarații tulburătoare | EXCLUSIV
O civilizație ASCUNSĂ, găsită din GREȘEALĂ chiar în Marea N...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informația nopții despre Ion ILIESCU! Anunț șocant despre fostul președinte al României
AVERTISMENTUL care DĂ FIORI. OMENIREA, în MARE PERICOL, atrage atenția ONU
Fetiță de 8 luni, botezată cu apă cu dezinfectant. Nașul a simțit o arsură pe...