„Am scăpat de durere!”. Experiența unei paciente care a trebuit operată de urgență (P)

„Am scăpat de durere!”. Experiența unei paciente care a trebuit operată de urgență (P)
„Am scăpat de durere!”. Experiența unei paciente care a trebuit operată de urgență
Publicat: 27/04/2023, 09:00

Durerile intense de spate, care pot iradia spre picioare, ducând la amorțirea sau chiar paralizia membrului afectat sunt provocate, de cele mai multe ori, de hernia de disc lombară. Aceasta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni degenerative spinale neurochirurgicale, determinate în special de activități fizice suprasolicitante și de sedentarism. În lipsa tratamentului potrivit, hernia de disc poate duce la complicații serioase, inclusiv la leziuni permanente ale măduvei spinării.

Cu dureri puternice de spate s-a confruntat și Aurelia, în vârstă de 48 de ani, care dezvoltase deja o pareză pe piciorul stâng. Pacienta a venit la consultație la dr. Dan Benția, medic primar Neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR. În urma consultului și a unui examen RMN cu putere 3 Tesla, cea mai performantă investigație imagistică recomandată pentru afecțiunile spinale, Aurelia a aflat că suferă de hernie de disc lombară L4-L5, voluminoasă și compresivă. Singura soluție era operația, care trebuia realizată de urgență.

Echipa chirurgicală coordonată de dr. Dan Benția a recurs în cazul Aureliei la o intervenție asistată de microscopul operator Zeiss Kinevo 900, care îmbină vizualizarea optică tradițională cu vizualizare digitală hibridă 4K. În acest fel, chirurgul beneficiază de o calitate mult mai bună a imaginii câmpului operator și poate realiza intervenții mai precise, cu beneficii semnificative pentru pacient: incizii de mici dimensiuni, recuperare rapidă, risc redus de complicații și durată scurtă de spitalizare.

După doar câteva ore de la operație, Aurelia s-a putut da jos din pat și a mers din nou, fără să mai aibă dureri. Intervenția chirurgicală a fost un succes, după cum precizează pacienta: „Mii de mulțumiri domnului doctor Dan Benția și echipei sale! Totul a decurs foarte bine, operația fiind un succes. Mi-am recăpătat capacitatea motorie a piciorului stâng și am scăpat de durerea ce mă teroriza de peste 2 ani. Un medic foarte bun, un profesionist, un om cu mâini magice. Îi doresc multă sănătate și putere de muncă, să poată face bine cât mai mulți oameni! Experiența avută la SANADOR a fost maximă, de nota 10.”

Ședințele de recuperare medicală, în special cele de fizioterapie și kinetoterapie, realizate sub coordonarea unui medic specialist, au un rol important în recuperarea mai rapidă a pacientului după operația de hernie de disc și în obținerea unor rezultate bune pe termen lung.

Intervențiile chirurgicale pentru tratamentul herniei de disc se realizează la Spitalul Clinic SANADOR în cele mai bune condiții de siguranță și confort pentru pacienți. Echipa medicală specializată în Neurochirurgie are experiență îndelungată în realizarea acestor proceduri și folosește echipamente dotate cu tehnologie de ultimă generație, care permit mobilizarea rapidă a pacientului, la scurt timp după operație, reducerea riscurilor de complicații și durată scurtă de spitalizare.

De asemenea, la SANADOR pacienții cu afecțiuni vertebro-spinale au acces la servicii complete de diagnostic și tratament, inclusiv la cele mai moderne investigații imagistice, cum sunt examinările RMN realizate cu aparate cu putere 3 Tesla, care pot oferi informații detaliate despre poziția discului herniat și raporturile acestuia cu diferite structuri anatomice.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto