Radu Nicolescu REVINE la conducerea Companiei Municipale Managementul Traficului București

Radu Nicolescu REVINE la conducerea Companiei Municipale Managementul Traficului București
Radu Nicolescu revine la conducerea Companiei Municipale Managementul Traficului București
Publicat: 20/03/2023, 16:20
Actualizat: 20/03/2023, 16:24

Radu Nicolescu își reia funcția de director general al Companiei Municipale Managementul Traficului București (CMMTB) S.A, după un mandat anterior de un an jumătate, perioadă în care compania a avut profit.

El își asumă pentru anul în curs finalizarea mai multor proiecte importante de investiții, dar și semnarea de noi contracte, atât cu instituțiile statului, cât și cu entități private. Într-un interviu acordat reporterilor noștri, actualul director general al CMMTB S.A ne-a declarat care sunt planurile privind compania, dar și proiectele cheie la care lucrează.

Radu Nicolescu revine la conducerea Companiei Municipale Managementul Traficului București

„Faptul că am redevenit director general al Companiei Municipale Managementul Traficului București reprezintă o provocare, deoarece conducerea unei astfel de companii nu este o sarcină deloc ușoară, este complexă și extrem de importantă pentru îmbunătățirea fluxului de trafic și a siguranței rutiere. Bucureștiul este unul dintre orașele cu trafic algomerat, ceea ce face ca managementul traficului, așa cum am declarat și anterior, să reprezinte o provocare continuă.

De asemenea, conform datelor oficiale, numărul mașinilor din trafic a depășit de câțiva ani numărul locuitorilor, la care adăugăm și fenomenul nou al traficului rutier ca mopede, motociclete, etc, ceea ce face ca gestionarea traficului din București să fie și mai dificilă. Bineînțeles că situația Capitalei este îngreunată de faptul că este un magnet din punct de vedere rutier, Bucureștiul atragând trafic din toată țara. Este de la sine înțeles că traficul excesiv este justificat din punct de vedere administrativ, economic, turistic, având fluxuri mari de mașini în zilele cu activitate intensă, în perioada vacanțelor pentru sărbători, dar asta nu înseamnă că șoferii sunt «condamnați» să stea ore în șir în trafic.

Tocmai pentru a schimba situația în care se află bucureștenii este necesară implementarea unei strategii eficiente de gestionare a traficului, strategie la care noi lucrăm, ce ia în calcul nevoile clare și oferă soluții pentru problemele specifice. Strategia CMMTB S.A cuprinde, pe scurt, achiziționarea de tehnologii informatice pentru managementul traficului, realizarea și întreținerea în perfectă stare de funcționare a elementelor componente sistemelor de dirijare a circulație, modernizarea și dezvoltarea mijloacelor de semnalizare și avertizarea rutieră, optimizarea circulației rutiere și pietonale în funcție de fluxurile de vechicule și pietoni, extinderea sistemului de management al traficului pe noi artere de circulație și elaborarea de analize de trafic, strategie pe care, repet, am pus-o în aplicare, dar la care lucrăm continuu în vederea îmbunătățirii acesteia.

Un alt aspect important în vederea îmbunătățirii situației traficului din Capitală este să știi că te poți baza pe echipă. Este necesar ca o companie, mai ales de management al traficului, să aibă oameni calificați și bine pregătiți pentru a gestiona corect problemele apărute, profesioniști pe care CMMTB S.A îi are. Cum spuneam, acest lucru este esențial, mai ales că misiunea Companiei Municipale Managementul Traficului București este una complexă și urmărește, în primul rând, fluidizarea traficului în orele de vârf prin soluții smart de semaforizare, scurtarea timpilor petrecuți în trafic prin monitorizarea traficului și luarea de măsuri pentru eliminarea congestiilor, intervenția rapidă în cazul defecțiunilor și utilizarea de tehnologii moderne și cât mai puțin poluante

Mai mult decât atât, consider că o astfel de companie trebuie să aibă o abordare integrată a problemei traficului, luând în considerare factori precum siguranța rutieră, durabilitatea și eficiența energetică. Această abordare trebuie să includă soluții precum îmbunătățirea infrastructurii de transport, promovarea transportului în comun și a mobilității active, precum mersul pe jos sau bicicleta, acțiuni la care Compania Municipală Managementul Traficului București lucrează.

În concluzie, conducerea unei companii de management al traficului poate fi o sarcină provocatoare, dar poate aduce beneficii importante pentru mobilitatea, eficiență și siguranță rutieră, astfel că toate proiectele la care lucrăm și vom lucra vor contribui la schimbarea pe care cu toții o așteptăm’’, ne-a declarat Radu Nicolescu, director general CMMTB S.A.

Radu Nicolescu revine la conducerea Companiei Municipale Managementul Traficului București

Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. asigură principalele cerinţe pentru participanţii la trafic cu obiectivul unei circulații rutiere fluente, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor, creşterea confortului, obţinerea de economii de energie, protecţia mediului, în conformitate cu politica europeană ce are în vedere o nouă cultură a mobilităţii urbane, prin utilizarea noilor tehnologii și a sistemelor informatic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?