Turneul de hochei Ţiriac Trophy, dedicat echipelor de copii, se desfășoară în perioada 13-15 octombrie 2023, la Patinoarul Allianz-Ţiriac Arena

Turneul de hochei Ţiriac Trophy, dedicat echipelor de copii, se desfășoară în perioada 13-15 octombrie 2023, la Patinoarul Allianz-Ţiriac Arena
Publicat: 13/10/2023, 14:58
Actualizat: 13/10/2023, 18:29

În perioada 13-15 octombrie 2023, la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena se desfășoară turneul de hochei Țiriac Trophy, un eveniment dedicat echipelor de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14  ani, fiind prima ediție a acestui turneu care găzduiește așadar și categoria de jucători U14. Turneul este organizat de Fundația Țiriac și a devenit deja o tradiție.

Numărul în creștere al hocheiștilor care participă în fiecare an la acest turneu este dovada cea mai solidă că hocheiul devine tot mai atractiv, în toate aspectele sale. Îmi face plăcere să constat că, Patinoarul Allianz-Țiriac Arena a devenit locul preferat de întâlnire pentru micii hocheiștii, dar și pentru cluburile de juniori si seniori. Le urez succes în cadrul turneului Țiriac Trophy, atât echipelor susținute de Fundația Țiriac, cât și celorlalte cluburi care vor intra pe gheață. Participarea în acest turneu ce îmi poartă numele, la fel ca în oricare altă competiție, reprezintă un semn bun pentru viitorul sportului românesc”, a declarat Ion Țiriac.

Pe parcursul celor trei zile competiționale, 23 de echipe de hochei din București, Ploiești, Galați și Brașov, încadrate la categoriile de vârstă U6, U8, U10, U12 și U14, vor lua parte la turneul de anvergură dedicat copiilor, demonstrându-și talentul și tactica în joc, pe gheața Patinoarului Allianz-Țiriac Arena, din Otopeni.

Turneul Țiriac Trophy reunește la ediția de anul acesta peste 295 hocheiști, băieți și fete.

Echipele de hochei participante la categoria de vârstă U6 sunt Allianz Tiriac, Steaua Rangers și Skoda.

Categoria U8 va fi compusă din echipele Steaua Rangers, Dunărea Galați, Olimpia Ploiești, Skoda, Allianz Țiriac și Triumf București.

La categoria U10 vor concura pe gheață două echipe ale clubului echipe Corona Brașov, echipele Allianz Țiriac, Dedeman, Triumf București, Olimpia Ploiești și Steaua Rangers.

Categoria U12 va fi compusă din echipele Dedeman, Steaua Rangers, Corona Brașov, iar la categoria de vârstă U14 vor concura echipele Allianz Țiriac, Triumf București, Corona Brașov și Dunărea Galați.

În prima zi, vineri, 13 octombrie, competiția se va desfășura în intervalul orar 14:30- 19:00, iar pe gheață vor intra echipele încadrate la categoriile de vârstă U6, meciurile fiind urmate de festivitatea de premiere.

Sâmbătă, 14 octombrie sunt așteptate echipele de la categoria de vârstă U8 și U10, începând cu ora 9:00. Ulterior meciurilor, va urma de asemenea festivitatea de premiere pentru echipele care au concurat în cea de-a doua zi a turneului.

Turneul Tiriac Trophy se încheie duminică, 15 octombrie, când sunt programate meciurile echipelor U12 si U14, începând cu ora 09:00, urmate de festivitatea de premiere pentru aceste categorii.

În cadrul turneului vor performa echipele susținute de Fundația Țiriac: Allianz-Țiriac U6, U8, U10, U14, Dedeman U12 și Skoda U6 și U8.

Majoritatea copiilor care fac parte din echipele de hochei și-a continuat programul de dezvoltare sportivă după finalizarea cursurilor gratuite de inițiere în patinaj organizate de Fundația Țiriac, astfel încât cei ce sunt interesați de aprofundarea hocheiului, pot fi încadrați în programele de hochei susținute tot integral din punct de vedere resurse și cost de către Fundația Țiriac.

În prezent cursurile de inițiere se desfășoară de luni până vineri, între orele 14.00-15.00 și 15.00-16.00, la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, iar înscrierile pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani sunt deschise, participarea fiind gratuită.

Competiția se desfășoară cu acces gratuit pentru publicul larg, în limita locurilor disponibile, la Patinoarul Allianz – Țiriac Arena, situat la adresa Drumul Gării Odăi, nr. 7, Otopeni. Publicul este așteptat în data de 13 octombrie, în intervalul 14:30-19:00, pe 14 octombrie, între 09:00-18:30, iar în data de 15 octombrie de la 09:00 la 19:00.

Patinoarul Allianz-Țiriac Arena este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.

Fundația Țiriac este organizație non-profit, apolitică şi non-guvernamentală, care s-a născut la inițiativa şi din dorința domnului Ion Țiriac de a contribui la dezvoltarea sportului și încurajarea practicării acestuia în rândul copiilor şi tinerilor din România. Detalii suplimentare despre Fundația Țiriac pot fi accesate la adresa https://fundatiaiontiriac.ro/.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?