Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”: „Masca purtată mai multe ore poate produce modificări cerebrale” / Medic-șef de la SMURD: „Nici măcar nu mi s-a luat pielea de la mască”

Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”: „Masca purtată mai multe ore poate produce modificări cerebrale” / Medic-șef de la SMURD: „Nici măcar nu mi s-a luat pielea de la mască”
Publicat: 28/10/2020, 16:42

Deputatul Cătălin Rădulescu, fost membru PSD, a declarat, miercuri, că purtatul măștii mai multe ore poate provoca modificări cerebrale. Politicianul nu a adus însă mai multe argumente în acest sens și este contrazis de un medic de urgență, de la SMURD, care poartă ore în șir mască de protecție!

„Existenţa acestui virus e clară, este în toată lumea. Eu am teoria mea vizavi de cum trebuia prevenită această pandemie, inclusiv în România, sau cum o tratezi. Adică eu nu cred în obligativitatea măştii. Nu o să cred niciodată, indiferent cine mi-ar impune acest lucru. Am fost prin toată lumea asta şi am văzut şi înainte de pandemie oameni care purtau mască (…)

Deputatul este contrazis de șeful SMURD București

„Masca, aşa cum am spus-o ca medic totdeauna, nu este sănătoasă dacă este ţinută nu ştiu câte ore, pentru că ea produce modificări cerebrale la un anumit moment”, a precizat, miercuri, Cătălin Rădulescu, la o conferință de presă în Argeș.

Deputatul Rădulescu, cunoscut ca „deputalul Mitralieră”, este contrazis de un medic de urgență care poartă masca ore în șir!

„Nu vreau să comentez nicio declarație. Eu vă pot spune doar atât. De când a început pandemia, nu am avut absolut nicio problemă de la masca de protecție, nici măcar tegumentare de contact”, a declarat pentru Gândul.ro medicul Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD în București -Ilfov.

Amendat pentru că nu purta mască

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost amendat în iulie cu 1000 de lei pentru că nu a purtat mască într-o benzinărie din cartierul Militari, au precizat pentru Gândul.ro surse din Poliția Capitalei.

„În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase