10 lucruri pe care nu le știai despre Roger Moore, cel mai prolific James Bond

10 lucruri pe care nu le știai despre Roger Moore, cel mai prolific James Bond
Publicat: 13/10/2022, 12:19
Actualizat: 13/10/2022, 12:30

Roger Moore a fost omul din spatele super spionului internațional James Bond după Sean Connery – dar a fost mult mai mult decât celebrul 007. De la băiatul provenit dintr-o familie de muncitori, la star de cinema mondial, de la romantic fără speranță la persoană implicată în acțiuni umanitare, Moore a trăit o viață și mai intensă în spatele camerei decât a făcut-o în fața ei.

Și pentru că Roger Moore ar fi împlinit pe 14 octombrie 95 de ani, am făcut o listă cu 10 dintre lucrurile pe care nu le știai despre carismaticul actor.

1. Provenea dintr-o familie modestă și fără mari posibilități materiale

Pe 14 octombrie 1927, Lillian și George Alfred Moore l-au adus pe copilul Roger acasă, la reședința lor confortabilă din Stockton, Londra. Nu erau bogați – tatăl său era polițist și mama lui, casnică și fiica unui general – dar s-au descurcat cu ceea ce aveau. Roger Moore a fost singurul lor copil, fără să-și imagineze vreodată că într-o zi ar putea deveni vedetă.

2. Roger Moore a iubit filmul de la început

Chiar și când era copil, Moore a avut întotdeauna o pasiune pentru artele cinematografice. Așa că, atunci când la 16 ani o companie de film de animație i-a oferit un post de ucenic caricaturist, nu a ezitat să accepte. Ca orice stagiar, a învățat elementele de bază ale jobului în timp ce aducea mâncare și făcea comisioane pentru animatorii adevărați. Cu toate acestea, destinul lui Roger Moore se pare că nu era să folosească un creion.

Internii sunt destul de strict supravegheați, dar Moore a făcut o greșeală fatală. A distrus din greșeală niște celule de animație, iar compania pentru care lucra l-a concediat pe loc — dar viitorul star avea să se îndrepte către lucruri mai mari și mai bune destul de curând.

3. Tatăl lui Moore i-a găsit primul job în actorie

După o spargere la domiciliul celebrului regizor Brian Desmond Hurst, tatăl lui Moore a ajuns la caz. Din fericire pentru Roger Moore, tatăl lui era preocupat de felul în care urma să îi decurgă viața. Papa Moore i l-a prezentat pe junior imediat lui Hurst, în speranța că regizorul l-ar putea ajuta în industrie. George Alfred Moore trebuie să fi fost convingător, pentru că Hurst i-a oferit imediat tânărului Roger un rol de figurant în viitorul său film „Caesar and Cleopatra”. Moore a acceptat imediat și, cât ai clipi, și-a făcut intrarea în industria filmului.

4. Felul în care arăta i-a adus lui Roger Moore o bursă

Moore a devenit un fel de spectacol în sine pe platourile de filmare de la „Cezar and Cleopatra”. Înalt, cu părul auriu și ochi albaștri adânci, Roger Moore era mereu în centrul atenției tuturor. El și-a câștigat rapid un anturaj feminin care l-a urmărit în culise. Dacă ești un actor nou plin de speranță, acest tip de atenție este exact ceea ce îți dorești. Văzând cât de popular era în rândul doamnelor, Hurst a decis să îi ofere lui Moore finanțarea pentru a urma cursurile Academiei Regale de Arte Dramatice. A fost un vis devenit realitate, dar școala avea să-i schimbe viața lui Moore în mai multe moduri decât se aștepta.

5. Roger Moore a învățat mișcările lui James Bond la școala de teatru

La Academie, Moore și-a dezvoltat toate talentele de actorie de care ar fi avut nevoie pentru a-și asuma într-o zi rolul lui 007. A învățat să folosească accent american și a adoptat personajul care vorbește fără probleme care va domina în cele din urmă ecranele de pretutindeni. De asemenea, s-a împrietenit cu viitoarea primă doamnă Bond, Lois Maxwell, care într-o zi avea să o interpreteze pe Miss Moneypenny în același film cu el.

6. Avea doar 19 ani când s-a însurat prima dată

Numele ei era Doorn Van Steyn, iar Moore s-a îndrăgostit instantaneu. Era colegă de facultate cu el, avea 26 de ani, era actriță și mamă singură a unui copil mic. La doar 19 ani, Moore a părăsit Academia Regală de Arte Dramatice și s-a căsătorit cu Van Steyn în 1946. Cei doi proaspăt căsătoriți s-au stabilit în Streatham, Londra, împreună cu familia lui Van Steyn.

7. Prima soție a lui Roger Moore l-a agresat fizic și psihic

După faza lunii de miere din relația lor, povestea de dragoste a lui Moore și Van Steyn a luat o întorsătură urâtă. Van Steyn a devenit din ce în ce mai frustrată de cariera dezamăgitoare a lui Moore ceea ce i-a scos în evidență partea întunecată. Se presupune că ea și-a exprimat frustrările asupra lui Moore atât prin atacuri verbale, cât și fizice: „Nu vei fi niciodată actor”, și-a amintit Moore că a spus. După multe lovituri, zgârieturi și chiar un ceainic pe care i l-a aruncat în cap, Roger Moore a decis ca este suficient și cei doi s-au despărțit, deși, în mod oficial, au divorțat câțiva ani mai târziu.

Roger Moore într-o scenă din Live and Let Die

8. Înainte de a da lovitura în rolul lui James Bond, Roger Moore a devenit un star internațional de televiziune

În 1962 a câștigat rolul vieții: agentul secret Simon Templar în adaptarea pentru televiziune a filmului „Sfântul”. Serialul a avut un succes extraordinar în Anglia și a început să fie difuzat și pe canalele americane. Până când producția s-a încheiat în 1969, publicul internațional din peste 60 de țări știa despre Roger Moore. A fost începutul unei cariere uriașe.

9. A refuzat să preia rolul de la Sean Connery până când acesta nu s-a retras oficial

Producătorii l-au abordat pe Moore cu ofertă pentru o oportunitate extraordinară – rolul lui James Bond însuși. Sean Connery anunțase deja plecarea din rol, așa că trebuia să fie găsit rapid un înlocuitor. Dar când Connery a mai jucat personajul încă o dată în 1971, Moore a refuzat să ia în considerare interpretarea lui Bond până când actorul de dinaintea lui nu s-a retras oficial. Va fi recompensat pentru loialitatea sa.

10. Roger Moore a fost cel mai în vârstă dintre actorii care jucaseră pentru prima data rolul lui James Bond

Când Moore a jucat pentru prima dată în rolul lui James Bond în „Live and Let Die”, avea 45 de ani, acesta detaliu făcându-l unul dintre cei mai bătrâni actori care a debutat în rolul lui Bond. Moore a împlinit 57 de ani când a filmat „A View to a Kill”, ultima sa apariție în rolul lui James Bond.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai iubiți „James Bond” din istorie. Roger Moore avea 89 de ani

Roger Moore: Daniel Craig este cel mai bun James Bond

Carole Bouquet, partenera lui Roger Moore din James Bond, confesiuni în The One: La 15 ani îmi făceam semne cu cuțitul pe față ca să nu mai fiu privită

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni