Actorii de la Hollywood intră în grevă alături de scenariști. Este prima mișcare de o asemenea amploare de la cea din 1960

Actorii de la Hollywood intră în grevă alături de scenariști. Este prima mișcare de o asemenea amploare de la cea din 1960
Publicat: 14/07/2023, 11:31
Actualizat: 14/07/2023, 11:32

SAG-AFTRA a anunțat că este în grevă care vizează companiile de film și TV, marcând doar a doua oară în istoria Hollywood-ului când actorii s-au alăturat scriitorilor la proteste, după acțiunea din 1960, scrie variety.com.

Această grevă, decisă de SAG-AFTRA, sindicatul unic al actorilor, îi angajează pe cei 160.000 de membri ai săi, fie că sunt simpli figuranţi, cascadori, cu roluri secundare ocazionale sau vedete, scrie AFP.

Marile vedete au contracte individuale în plus faţă de contractul sindical, dar sunt totuşi membri ai aceluiaşi sindicat, a declarat pentru Jonathan Handel, avocat specializat în industria spectacolului. Iar acelaşi contract înseamnă aceleaşi obligaţii.

Numeroase celebrităţi, printre care Meryl Streep, Ben Stiller şi Colin Farrell, s-au pronunţat deja public în favoarea unei greve.

Ele vor deveni o voce esenţială, „dar această grevă nu are ca scop să aducă mai mulţi bani unor oameni care au deja milioane”, explică Handel. Mişcarea socială este crucială pentru mulţimea de actori, care sunt plătiţi mult mai puţin, care trebuie „să continue să pună mâncare pe masă şi să aibă un acoperiş deasupra capului”.

Hollywood-ul funcţionează deja cu încetinitorul din luna mai, odată cu greva scenariştilor, iar acum se va opri complet. Fără actori, este imposibil să se filmeze, chiar şi pe baza unor scenarii finalizate înainte de primăvară, aşa cum a făcut recent serialul Amazon ”The Rings of Power”, un prequel al ”Stăpânului inelelor”.

Doar câteva talk-show-uri şi reality-show-uri vor continua. Acest lucru este posibil să afecteze programele de televiziune din Statele Unite. Fără seriale, canalul Fox va oferi în esenţă, în această toamnă.

Cu cât greva va dura mai mult, cu atât mai multe întârzieri se vor acumula. Lansarea viitoarelor superproducţii va avea probabil de suferit, deoarece între sfârşitul filmărilor şi lansarea în cinematografe trec luni lungi.

Potrivit lui Handel, mişcarea poate afecta şi producţiile internaţionale la limită. „Când actorii SAG-AFTRA lucrează la un film turnat în Europa, Australia, Asia sau în altă parte, ei trebuie să oprească lucrul”, explică el.

Greva este posibil să dureze până în toamnă, este de părere avocatul. Conflictul ar putea chiar „să se prelungească la nesfârşit”, având în vedere tensiunile majore dintre actori şi studiouri.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Film de la Berlin va diminua numărul producțiilor participante și al categoriilor, ca urmare a reducerilor bugetare drastice

Scenariștii americani au ajuns la un acord cu marile studiouri din SUA, după trei luni de grevă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire