Actorul și cântărețul Harry Belafonte a fost recompensat cu un Oscar onorific de către Academia Americană de Film

Actorul și cântărețul Harry Belafonte a fost recompensat cu un Oscar onorific de către Academia Americană de Film
Publicat: 10/11/2014, 13:02

Actorul și cântărețul american Harry Belafonte, scenaristul francez Jean-Claude Carriere, regizorul japonez de filme de animație Hayao Miyazaki și actrița irlandeză Maureen O’Hara au fost recompensați sâmbătă seară cu câte un Oscar onorific (Governors Awards) de către Academia de film americană.

Aceste trofee onorifice au fost înmânate în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hollywood, sâmbătă seară, potrivit Reuters.

În cadrul discursului său de acceptare a acestui trofeu Oscar onorific, Harry Belafonte le-a solicitat artiștilor și celor care lucrează în industria divertismentului să își folosească influența pentru a prezenta o mai bună față a umanității.

Trofee Oscar onorifice au primit în cadrul aceluiași eveniment și alți trei artiști și creatori prolifici care au influențat în mod profund industria de la Hollywood: actrița irlandeză Maureen O’Hara, în vârstă de 94 de ani, cineastul japonez Hayao Miyazaki, în vârstă de 73 de ani, și scenaristul francez Jean-Claude Carriere, în vârstă de 83 de ani.

Governors Awards sunt statuete Oscar decernate anual de către The Academy of Motion Picture Arts and Sciences – organizatorul galei Oscar – acelor persoane din lumea filmului care au avut o contribuție considerabilă la dezvoltarea industriei cinematografice, prin intermediul activităților lor.

Actorul Harry Belafonte, în vârstă de 87 de ani, a primit Jean Hersholt Humanitarian Award pentru activitățile sale caritabile, inclusiv cele din domeniul educației și cele pentru combaterea foametei. Academia de film americană a arătat că prin filmele sale, între care se numără „Carmen Jones” și „Odds Against Tomorrow”, Harry Belafonte a încercat, de asemenea, să prezinte problemele rasiale.

Harry Belafonte, originar din cartierul newyorkez Harlem, este cunoscut drept „King of Calypso”, devenind cunoscut ca unul dintre liderii curentului muzical folk cu influențe caraibiene din Statele Unite, în anii 1950. Artistul se alătură astfel unei companii selecte de vedete care au câștigat așa-numitul „EGOT”: premiile Emmy, Grammy, Oscar și Tony.

Pe de altă parte, regizorul japonez Hayao Miyazaki, în vârstă de 73 de ani, cofondator al studioului Ghibli, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film de animație, în 2002, cu „Spirited Away (Călătoria lui Chihiro)”, și a mai fost nominalizat de trei ori la prestigioasele trofee. Pelicula „The Wind Rises” a fost nominalizată anul acesta la premiile Oscar, iar aceasta ar putea fi ultima creație a japonezului care a anunțat că intenționează să se retragă din activitate.

Maureen O’Hara, în vârstă de 94 de ani, este cunoscută pentru rolurile din „Miracolul din strada 34” și „Sinbad Marinarul”. Aceasta a fost una dintre actrițele preferate ale regizorului John Ford, jucând în cinci filme ale acestuia, inclusiv în „Omul liniștit” din 1952.

Scenaristul francez Jean-Claude Carriere, în vârstă de 83 de ani, și-a început cariera ca scriitor înainte de a trece la scenarii de film. A câștigat un Oscar în 1962 pentru scenariul filmului „Heureux Anniversaire”, pe care l-a scris cu Pierre Etaix. De asemenea, Jean-Claude Carriere a colaborat frecvent cu regizorul spaniol Luis Buñuel.

Printre câștigătorii precedenți ai unor Oscaruri onorifice se numără și actorii Elizabeth Taylor, Paul Newman, Eli Wallach, Lauren Bacall, Angelina Jolie, Steve Martin, dar și regizorul Francis Ford Coppola.

Governors Awards sunt înmânate înaintea premiilor Oscar decernate de Academia de film americană, gală care va închide sezonul trofeelor de la Hollywood, pe 22 februarie 2015. Nominalizările pentru Oscarurile din 2015 vor fi anunțate pe 15 ianuarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață