„Am auzit că Adi Schiop e un amant extraordinar”. Party „La Băiatu'” în Ferentari

„Am auzit că Adi Schiop e un amant extraordinar. Party La Băiatu' în Ferentari
Publicat: 15/04/2016, 18:44

Iată recomandările noastre:

1. SÂMBĂTĂ Cheful lui Adi Schiop: „E primul party făcut în Ferentari și e pe bune. Nu îl dau la prosteală”. Vezi, mai jos detaliile și interviul cu Adi Șchiop.

2. SÂMBĂTĂ Atenție se deschid ușile, urmează stația ‪Tropicolor‬! V-ați pregătit tricourile, nepătaților?: The Color Runâ„¢ – sau altfel spus, „Happiest 5k on the Planet” – este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea. Sâmbătă, de la 16:00 la 22:00 în Piața Constituției. Axată mai puțin pe timpii de alergare și mai mult pe distracția nebună, The Color Runâ„¢ este o cursa necronometrată de 5 kilometri, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

3. SÂMBĂTĂ Jazz pentru bucureștenii romantici, în subteran, la Green Hours: Jazzy Tarot, show muzical cu Mircea Tiberian feat.The Twisters, sâmbătă, la Teatrul LUNI de la Green Hours, ora 20:00.

4. SÂMBĂTĂ Concert Sarah Chang, violonistă supercelebră face „Artă Contra Drog”: Cântă Max Bruch, concertul no 1 în G minor, sâmbătă, 16 aprilie, la Sala Palatului din București, de la ora 19.30.

5. DUMINICĂ Shopping pentru cosmopoliți: „Duminică, 17 aprilie, de la 11.00, ne vedem la cea mai așteptată sesiune de shopping a primăverii organizată de Fashion Revolution Designer Fair! Va așteptăm la o sesiune exclusivistă de shopping la Maison 13 unde designeri români va vor prezența ultimile lor creații și va vor pregăti multe surprize! Stay tuned. Intrare liberă.”, zic PR-iștii.

Revenim deci, sâmbătă, pe 16 aprilie, ora 21, Cheful din Ferentari

Doctorul în sociologie Adrian Șchiop în Ferentari. Știe ce face. Are minte la cap. Este distracție, dar și experiență umană. A înțelege mai bine lumea din Ferentari.

Pagina de Facebook cu evenimentul, aici: https://www.facebook.com/events/1581885582123143/

Adi Schiop își face reclamă party-ului de sâmbătă, din Ferentari, astfel: „Am auzit că Adi Șchiop e un amant extraordinar și dă niște party-uri fantastice!”

Scriitorul Adrian Schiop vă dă și direcțiile, ca să ajungeți la terasa/barul „La Băiatu”: „de la metrou Eroii Revoluției se ia autobuzul 141 vreo 7-8 stații până la capătul de linie de la Zețari; deci n-aveți cum să ratați locul. Barul e chiar acolo, în capăt la Zețari, și se numește TERASA MIORIȚA.”

„Party-ul o să fie La Băiatu, terasă/barul unde lucrează Florică, pesonajul meu din cartea Soldații – adică la capătul Prelungirii Ferentari, chiar în inima cartierului. Băiatu, aka patronul Boieru din cartea mea, mi-a zis te-am lăsat să filmezi aici, ți-am omenit prietenii; fă și tu ceva pentru noi.”, spune Adi Schiop.

„Or să fie manele live, interpretate de Fane din Clejani, cu care am mai făcut cheful prin efracție în 2010, la Teatrul Național (cu ajutorul CNDB); o să mai fie bere, pornind de la 2,5 lei halba, mititei la 2 lei bucată, cefutze la grătar, vin la pahar etc. Până intră băieții, o să pun manele eu și Ovidiu Chihaia. Intrarea e 15 lei; 10 lei merg la lăutari, 5 lei la mine.”, mai zice Adi Schiop în textul de prezentare de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Interviul integral cu Adrian Schiop despre Party. Iată-l:

„O să fie di granda, vorba lu’ Gore Pirgu” E primul party făcut în Ferentari și e pe bune. Nu îl dau la prosteală

Rep.: Ce se întâmplă la party, așa, mai în detaliu?

Adi Schiop: Ca încălzire, o sa bag manele si muzică arabească, eu și Ovidiu Chihaia. Fane o sa intre undeva pe la 11.30, după ce se încălzește lumea. Ca și la cheful de la Teatrul Național din 2010, pe care l-am dat practic prin efracție (I mean cu ajutorul Centrului național al dansului care mi-a găzduit party-ul în clădirea instituției), vreau o chestie populară, cu prețuri mici – Zi și tu, în ce local bei bere cu 2,5 lei halba in Bucuresti? Micii și cefutza de porc or să fie făcute de Florică, prietenul meu, care e chelner La Băiatu. Nu-mi place conceptul ăsta hipsteresc mai nou, care îți bagă manelele pe gât la preț de delicatese bio, cu 10 lei fiola de 0,33 l de bere.

Rep.: Ce e cel mai mișto în Ferentari?

Adi Schiop: Cel mai mișto în Ferentari, ca să bag un clișeu, e că oamenii încă socializează în draci, nu se închid în apartamente și lasă străzile pustii. Din contră, în crâșme se bagă în seamă chiar dacă nu se cunosc, iar străzile seara se umplu de oameni care pălăvrăgesc spărgând semințe și bând bere la pet. Pe scurt, a păstrat o căldură pe care n-o mai întâlnești nicăieri în București.

Rep.: Cum mai e viața pe acolo de când nu mai e Vanghelie primar? Adică ce zice lumea?

Adi Schiop: Vanghelie a fost un primar iubit în Ferentari, oamenii s-au regăsit în el, să știi – cum umblă vorba aia, „a pornit de jos, nu s-a născut bogat” și „are școala vieții”. Dovada pentru asta e că așa cu bube cum e, are curaj să candideze.

Rep.: Spune ceva, ce vrei tu, așa, la liber, tot legat de party.

Adi Schiop: M-aș bucura să vină cât mai multă lume la party. Oamenii de acolo – Florică, Alis, Băiatu – m-au ajutat mult (cu sfaturi, cu doctoratul, cu contacte) și așa pot să fac și eu ceva pentru ei.

Diferența între Party-ul de sâmbătă din Ferentari și un Party de fițe

„fără mix-uri, fără mâncare vegană, fără citate postmoderne, fără arheologia manelei
bere ieftină, mici și grătar
nu-mi place să consum manele via Michel Foucault, cred k manelele-s mișto așa cum sunt.”

„Nu-mi plac party-urile de manele cu caterincă la adresa manelelor”, zice Adi Schiop, care și-a dat doctoratul în manele.

„E primul party făcut în Ferentari și e pe bune. Nu îl dau la prosteală. Gândește-te și tu, cine mai are intrare să facă party în Ferentari?”

Cine este Adi Șchiop

În 2013, Adrian Șchiop a publicat romanul „Soldații”, la editura Polirom, în colecția Ego Proza. Cartea e despre viața din Ferentari, tinerii au citit-o cu duiumul și acum scriitorul e „Big Boss” pentru generația tânără. Romanul lui Adi Schiop e o poveste de dragoste ce se petrece în Ferentari, între un scriitor și Alberto. Alberto fusese la pârnaie, deși provenea dintr-o familie de interlopi. Însă Alberto are candoare, deși e un pic cam matahală, era un fioros cu suflet cald. În cartierul de periferie e plin de bande de smardoi, drogați și mafioți, de care, după ce citești romanul, ți-e drag. E talentul lui Adi Schiop să te facă să-ți fie drag de personajele lui din cartierul mărginaș. Șmecherii, maneliștii și Alberto par prietenoși și sentimentali în cartea lui Schiop, sunt vii și fără harfe, parcă te-apropii mai ușor de ei decât de snobii educați. Au „școala vieții”, nu sunt orășeni anchilozați, au sânge-n ei, nu stau izolați, închiși în apartamentele de bloc ca-n cocon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală