Christine McVie, membră Fleetwood Mac și cea care a scris unele dintre cele mai faimoase cântece ale trupei, a murit

Christine McVie, membră Fleetwood Mac și cea care a scris unele dintre cele mai faimoase cântece ale trupei, a murit
Publicat: 01/12/2022, 10:46
Actualizat: 01/12/2022, 10:48

Cântăreața, compozitoarea și clăpara Christine McVie, membră timp îndelungat a trupei Fleetwood, a murit pe 30 noiembrie după o scurtă boală. Artista avea 79 de ani.

Familia ei a dat o declarație de presă în care a spus: „În numele familiei, vă informăm cu inima grea despre dispariția lui Christine. Ea a murit liniștită la spital în această dimineață, miercuri, 30 noiembrie 2022, în urma unei scurte boli. A fost până în ultima clipă în compania familiei ei. Ne-am dori ca toată lumea să o păstreze pe Christine în inimi şi să-şi amintească viaţa unei fiinţe incredibile şi a unui muzician venerat și iubit universal”

Cântăreața și compozitoarea britanică s-a aflat în spatele unor hituri precum Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me și Songbird.

Născută Christine Perfect, McVie s-a căsătorit cu basistul trupei Fleetwood Mac, John McVie, și s-a alăturat grupului în 1971.

Christine McVie a părăsit Fleetwood Mac după 28 de ani, în 1998, după moartea tatălui său, dar a revenit în formaţie în 2013. Inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, Fleetwood Mac este una dintre cele mai de succes formaţii din ultimii 50 de ani. Rumours, cel mai popular album al trupei, a fost lansat în 1977 și a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Clarence Gilyard Jr, actorul cunoscut pentru filmele Top Gun și Die Hard, a murit

Artistul Pablo Milanés a murit la vârsta de 79 de ani

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase