Copiii cu vârste între 6 și 10 ani pot participa, în vacanța de vară, la Caravana Muzeelor din București

Copiii cu vârste între 6 și 10 ani pot participa, în vacanța de vară, la Caravana Muzeelor din București
Publicat: 14/07/2015, 15:15

Aflată la a patra ediție, Caravana Muzeelor invită copiii să cunoască mai bine Bucureștiul, în perioada 15 iulie – 4 septembrie, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, pe care le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj și linogravură.

Caravana Muzeelor a fost inițiată în anul 2012, atunci fiind implicate cinci instituții muzeale. O noutate a acestei ediții este implicarea amplă a Muzeului Municipiului București: cinci sedii ale acestei instituții importante pentru cunoașterea orașului participă în proiect pentru prima dată, găzduind grupurile de copii curioși și creativi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Atelierele de vacanță încep în perioada 15 – 17 iulie la Muzeul „Theodor Aman” (MMB), unde copiii vor vorbi despre „Viața cotidiană în lucrările lui Theodor Aman”: vor descoperi viața cotidiană în Bucureștiul secolului al XIX-lea prin intermediul lucrărilor realizate de Theodor Aman, artist apreciat în epocă și fondator al Școlii de Belle-Arte din București, iar în cadrul aplicațiilor practice vor aborda pictura pe lemn față-verso și linogravura.

La Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” (22-24 iulie), copiii vor avea ocazia să descopere stilul artistului Vasile Grigore, dar și personalități portretizate de diverși artiști și detalii despre colecția de artă tradițională românească. La ateliere, aceștia vor aborda tehnici speciale (pictatul cu acrilic pe placaj preparat de formă pătrată și decoratul unei trăistuțe), vor învăța să realizeze o bordură cusută și să picteze motive decorative pe câmpul central.

A treia săptămână (29 – 31 iulie) va fi dedicată ciclului intitulat „Istoria unei familii”, mai precis familiei Macovei: Colecția de Artă „Ligia și Pompiliu Macovei” (MMB). Copiii vor vizita clădirea care adăpostește colecția arhitectului diplomat Pompiliu Macovei și a soției acestuia, pictorița Ligia Macovei, iar la aplicația practică vor picta cu vopsele acrilice pe carton pânzat inspirați de picturile din muzeu. Pasiunea de a colecționa a celor doi soți Macovei a început cu arta populară. Copiii vor păși pe urmele lor, iar la atelierul din 30 iulie vor picta un vas de ceramică decorat cu motive tradiționale românești.

În august și septembrie, Caravana Muzeelor se va opri la temele: „Foișorul de Foc și destinul pompierilor” (5 – 7 august), „Istoria unei familii: familia Storck” (12 – 14 august), „Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic” (19 – 21 august), „Istoria unei familii: familia Nottara” (26 – 28 august) și „De la fereastra Palatului Suțu” (2 – 4 septembrie).

Taxa de participare la Caravana Muzeelor 2015 este de 10 lei/ copil/ atelier și include materialele folosite și accesul în muzeu.

Detalii despre eveniment pot fi aflate de pe blogul caravanamuzeelor.wordpress.com.

Caravana Muzeelor 2015 este organizată de Global Mindscape, Muzeul Municipiului București (Muzeul „Theodor Aman”, Colecția de Artă „Ligia și Pompiliu Macovei”, Muzeul „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck”, Muzeul „C.I. și C.C. Nottara” și sediul central – Palatul Suțu), Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Muzeul Național Tehnic „Prof. Inginer Dimitrie Leonida”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York