Andy Fletcher (Depeche Mode): În România, toată lumea a fost prietenoasă și amabilă

Andy Fletcher (Depeche Mode): În România, toată lumea a fost prietenoasă și amabilă
Andy Fletcher, membru fondator al Depeche Mode, a declarat, într-un interviu acordat marți, după conferința de presă de la Paris, în care a fost anunțat și concertul pe care trupa îl va susține pe 15 mai 2013 la București, că în România "toată lumea a fost prietenoasă și amabilă".
Publicat: 24/10/2012, 17:20
Actualizat: 27/03/2019, 07:33

Andy Fletcher, membru fondator al Depeche Mode, a declarat, într-un interviu acordat marți, după conferința de presă de la Paris, în care a fost anunțat și concertul pe care trupa îl va susține pe 15 mai 2013 la București, că în România „toată lumea a fost prietenoasă și amabilă”.

„Toată lumea a fost prietenoasă și amabilă. Dacă mergi undeva în vizită, asta vrei să vezi”, a declarat Andy Fletcher, referindu-se la vizitele sale anterioare în România, într-un interviu pentru Kiss FM și Prima TV, realizat la Paris de Dan Fințescu, după conferința de presă la care a fost anunțat turneul mondial al formației britanice ce va include și Bucureștiul.

Depeche Mode va concerta la Arena Națională din București pe data de 15 mai 2013. Depeche Mode a mai susținut un concert în România în 2006.

Andy Fletcher a povestit câteva întâmplări legate de concertele susținute de Depeche Mode înainte de 1990, în țările comuniste din estul Europei. „Eram tratați foarte bine. Erau doar lucruri bizare, cum a fost în timpul unor probe de sunet. În mod normal, în timpul probelor de sunet, întreaga zonă este goală, dar erau cam 2.000 de polițiști la proba de sunet, pentru că polițiștii puteau merge unde voiau și voiau să audă probele de sunet. Nu-mi amintesc dacă a existat o cerere de a merge în România, dar am mers în destul de multe țări. Aveam fani acolo și voiam să cântăm acolo. A fost o experiență foarte importantă”, a spus cântărețul.

„Există multă muzică bună în fiecare epocă. Pentru noi, cred că începutul anilor ’80, în Marea Britanie, a reprezentat un moment magic, cu multe grupuri, care arătau diferit și care au compus cântece pop bune. Cred că a fost o perioadă bună pentru muzica pop englezească”, a mai spus Andy Fletcher.

El a mai mărturisit că nu s-a îndrăgostit niciodată atunci când s-a aflat în turneu cu Depeche Mode și și-a adus aminte de slujbele pe care le aveau membrii formației înainte de a deveni celebri: „Vince lucra într-o fabrică în care se producea iaurt, Dave amenaja vitrine într-un magazin, eu mă ocupam de curățenie”.

Biletele pentru concertul pe care trupa Depeche Mode îl va susține în București, la Național Arena, pe 15 mai 2013, vor fi puse în vânzare online pe 29 octombrie, au anunțat organizatorii, Emagic.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase