• Publicat:
  • Actualizat:
Cultura

Descoperire uluitoare. Ce mesaj secret se află sub pânza unei picturi de Leonard da Vinci

Descoperire uluitoare. Ce mesaj secret se află sub pânza unei picturi de Leonard da Vinci

„Codul lui da Vinci” nu este doar ficțiune, ci și are și corespondențe în realitate. O pictură celebră a marelui pictor renascentist ascunde ceva incredibil sub pânză.

Analiza cu raze X a unei pânze celebre a lui Leonardo da Vinci a scos la lumină un desen aflat sub pictura admirată de milioane de oameni de-a lungul timpului.

Pânza lui Leonardo da Vinci ”Fecioara între stânci”ascunde o altă imagine sub suprafața sa: copilul Iisus cu aripi, conform Live Science. Nu este prima dată când pânzele lui da Vinci ascund schițe mai vechi care ar fi putut duce la alte capodopere decât cele cunoscute.

O analiză similară cu lumină infraroșie a dezvăluit, în august 2019, o schiță a unei alte Fecioare Maria aflate mai sus în cadru. Acum, o nouă scanare a tabloului folosind o tehnică numită macro-fluorescență cu raze X (MA-XRF) – precum și un nou algoritm de interpretare a datelor – a dezvăluit capul și aripile acestui copil Isus.

„A fost ca şi când am fi căutat acul în carul cu fân, dar sentimentul pe care l-am avut când am văzut aripile şi capul a fost extraordinar”, a comentat Pier Luigi Dragotti, profesor la Departamentul de Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Imperial College of London.

Mai jos imaginea cu desenul aflat sub pânza ”Fecioara între stânci’:

Inchide