DOLIU URIAȘ ÎN LITERATURĂ. A murit marele scriitor spaniol Carlos Ruiz Zafón

Redactor:
Gândul
DOLIU URIAȘ ÎN LITERATURĂ. A murit marele scriitor spaniol Carlos Ruiz Zafón
Carlos Ruiz Zafon, dispărut prea devreme, la doar 55 de ani

Cunoscutul scriitor spaniol Carlos Ruiz Zafón, autorul unor cărți de mare succes la public, inclusiv în România, cum ar fi „Umbra vântului” sau „Jocul îngerului”, a murit la vârsta de 55 de ani din cauza unui cancer de care suferea de doi ani.

Carlos Ruiz Zafón este cel mai citit autor spaniol după Miguel de Cervantes. Volumele lui au fost traduse în peste 40 de limbi, inclusiv în română, şi sunt vândute în mai mult de 50 de ţări.

Originar din Barcelona, Zafon a lucrat în publicitate, a fost colaborator la publicaţiile La Vanguardia şi El Pais şi scenarist.
A debutat ca scriitor în 1993, cu volumul pentru copii „Prinţul ceţii”. Au urmat romanele „Palatul de la miazănoapte”, lansat în 1994, şi „Lumini de septembrie”, în 1995, părţi ale „Trilogiei Negurii”.

În anul 2001, a publicat romanul „Umbra vântului”, apărut şi la noi, la editura Polirom, care devine bestseller imediat. În 2004, romanul este distins cu Prix du Meilleur Livre Etranger. „Jocul îngerului”, lansat în 2008, s-a bucurat de acelaşi succes uriaş.

Volumele lui Carlos Ruiz Zafon au fost traduse în peste patruzeci de limbi străine. O altă carte de succes a spaniolului este „Prizonierul cerului”.

Inchide