Ed Sheeran va trebui să se prezinte în faţa justiţiei americane într-un nou proces de plagiat

Ed Sheeran va trebui să se prezinte în faţa justiţiei americane într-un nou proces de plagiat
Publicat: 03/10/2022, 15:44
Actualizat: 03/10/2022, 15:45

Artistul britanic Ed Sheeran va trebui să se prezinte în fața justiției americane într-un nou proces de plagiat intentat de data aceasta de către moștenitorii lui Ed Townsend, unul dintre autorii piesei „Let’s Get It On”, a lui Marvin Gaye.

Acuzat în 2016 că s-a inspirat din melodia „Let’s Get It On” de Marvin Gaye pentru „Thinking Out Loud”, Ed Sheeran se va lupta în tribunal cu moştenitorii co-autorului cântecului.


Hotărârea a fost făcută publică de către Louis Stanton, judecător principal pentru districtul de Sud din New York. Potrivit presei, această procedură legală va avea drept scop stabilirea dacă melodia de succes a lui Ed Sheeran încalcă sau nu drepturile de autor ale titlului lui Marvin Gaye, lansat în 1973.

„Deşi cele două compoziții muzicale nu sunt identice, un juriu ar putea constata că acordurile și ritmul armonic al cântecelor sunt foarte apropiate”, a declarat Louis Stanton.

Plângerea, care datează din 2016, a fost depusă de bancherul David Pullman şi compania sa Structured Asset Sales, care deţine o parte din patrimoniul lui Ed Townsend. Aceştia pretind 100 de milioane de dolari de la Ed Sheeran despre care spun că „a copiat şi exploatat, fără autorizaţie sau credit” melodia lui Marvin Gaye.

Acest proces, care va avea loc la Manhattan şi a cărui dată nu a fost încă stabilită, vine la şase luni după un caz similar în care Ed Sheeran a fost acuzat de plagiat, de data aceasta pentru piesa „Shape Of You”.

La începutul lunii aprilie, cântăreţul britanic a câştigat procesul la Înalta Curte din Londra şi a primit despăgubiri de peste un milion de euro pentru cheltuielile de judecată. În urma deciziei, Ed Sheeran a criticat afirmaţiile „fără temei” privind drepturile de autor.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Cântărețul Ed Sheeran, lider în topul celor mai bogate vedete britanice în vârstă de până la 30 de ani

Moment dificil pentru Ed Sheeran. Artistul a plâns pe scenă, în timp ce interpreta o melodie despre fiica sa

Ed Sheeran a devenit tătic. Ce nume a primit fetița cântărețului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase