EXCLUSIV VIDEO | Nicholas Pinnock: „A fost minunat să filmez în România, m-am bucurat de fiecare zi pe platourile de filmare”

Publicat: 06/04/2023, 12:00
Actualizat: 06/04/2023, 12:23

Noul serial „Django” va putea fi vizionat și în România, din luna aprilie. Producția filmată integral în România este un western original cu o distribuție care cuprinde nume celebre, precum Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Lisa Vicari, Nicholas Pinnock. Cu ocazia lansării serialului „Django” în România, Gândul a stat de vorbă cu Nicholas Pinnock, cunoscut pentru interpretarea sa din „Captain America: The First Avenger”, care acum joacă rolul lui John Ellis, fondatorul orașului New Babylon.

O coproducție Sky Atlantic și CANAL+, serialul „Django”  este inspirat de filmul italian omonim regizat de Sergio Corbucci (din 1966), un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului italian Franco Nero și care l-a inspirat pe Quentin Tarantino să creeze „Django dezlănțuit” (2012).

După lansarea din Franța prin intermediul CANAL+, cele 10 episoade vor avea premiera și în alte țări europene, precum România, Ungaria, Belgia, Țările de Jos și nu numai.

Din 24 aprilie, serialul este disponibil publicului român în aplicația Focus Sat și la Focus Sat TV (câte două noi episoade în zilele de luni și joi, de la ora 21:30). Chiar și cei care încă nu sunt clienți Focus Sat pot vedea serialul testând gratuit aplicația Focus Sat timp de șapte zile.

Acțiunea serialului „Django” are loc în Vestul Sălbatic (în anii 1860-1870) și spune povestea lui Django (Matthias Schoenaerts), un pistolar taciturn și enigmatic care ajunge în New Babylon, un oraș al proscrișilor în care toate rasele și credințele sunt acceptate. Bântuit de uciderea familiei sale în urmă cu opt ani, în timpul Războiului Civil, Django află că Sarah (Lisa Vicari), fiica lui, este încă în viață și că a supraviețuit masacrului. Fusese salvată de John Ellis, întemeietorul orașului, un bărbat de culoare, care a crescut-o  alături de cei trei fii ai lui. Dar Sarah, acum o femeie în toată firea, îi cere tatălui ei să plece. Se teme că prezența lui îi pune în pericol noua familie și orașul. Însă Django nu vrea să își piardă fiica pentru a doua oară.

John Ellis, personajul interpretat de către Nicholas Pinnock, are 43 de ani și este întemeietorul orașului New Babylon. John și-a pierdut fiul cel mare în război și apoi prima soție. Acum, inima lui e plină de viață și de furie. Îi place să danseze pe ritmul febril al muzicii, în timp ce cântă la vioară. I se mai spune și „Ghidul”, pentru că nu cedează niciodată în fața nedreptăților vieții.

Mama lui a fost sclavă pe o plantație sudistă, într-o zonă părăsită de Dumnezeu. Fiul stăpânului ei a violat-o și așa a venit pe lume John. Când a izbucnit Războiul Civil American, s-a alăturat Armatei Unioniste și a devenit unul dintre cei 80 de ofițeri de culoare din conflict. Dar faptul că a câștigat un război nu e suficient: oamenii continuă să sufere din cauza segregării și nedreptății generale. De aceea, John a fondat un oraș unde idealurile sale sunt omniprezente: New Babylon acceptă și oferă tuturor izbăvirea.

John locuiește acolo cu fiii săi Seymour, Philipp și Kevin (Jyuddah Jaymes, Eric Kole, Benny O.Arthur) și cu Sarah, de care a avut grijă din copilărie și care, la maturitate, a devenit logodnica lui. Se iubesc și totuși el îi ascunde un păcat de neconceput. Acum, alt bărbat se pune între ei: cineva care aduce doar necazuri. Numele lui este Django.

„Scenariul m-a convins să accept rolul lui John Ellis”

Nicholas Pinnock spune despre scenariu că a fost fantastic și că l-a ajutat să își imagineze cum va fi, cu atât mai mult cu cât nu mai făcuse un western pentru televiziune și ideea acestui rol îl speria puțin. „Și dacă un rol mă sperie, este un semn bun pentru mine, așa că m-a determinat să accept”, a mărturisit actorul.

Cel mai mult îi place faptul că personajul pe care îl joacă în „Django” este complex, puțin întunecat și contradictoriu. În plus, a fost liantul pentru toți ceilalți pe parcursul serialului, un alt lucru pe care nu l-a mai făcut până acum și a fost cu atât mai mult o provocare să îl joace.

Întrebat dacă John Ellis este un tiran sau un vizionar, Nicholas Pinnock ne-a răspuns: „Ambele. Cum de altfel suntem majoritatea”. Actorul crede că nu suntem doar într-un fel sau în altul, suntem un mix de personalități, de aspecte, toate acestea făcând din noi ființe umane, iar despre personajul său poate să confirme că este în unele situații un tiran, în altele, un vizionar.

Despre relația dintre personajul său și necruțătoarea Elizabeth Thurmann (interpretat de Noomi Rapace, nominalizată la premiul BAFTA, pentru rolul din producția originală scandinavă „The Girl with the dragon tatoo”), care nu se va opri până nu va avea inima lui John Ellis în propriile mâini, actorul spune că este una dificilă. Este o relație contradictorie, de dragoste amestecată cu ură, pentru că au crescut împreună, deci se cunosc unul pe celălalt foarte bine, dar la un moment dat prietenia lor a avut de suferit și au devenit fiecare dintre ei punctul vulnerabil al celuilalt. Rămâne totuși evidentă dragostea profundă dintre ei.

„Și relația dintre John și Sarah este una dificilă”, spune Nicholas Pinnock. De data aceasta, este vorba despre vină, care provine din felul în care cei doi s-au întâlnit. Nicholas Pinnock nu ne poate da mai multe detalii, pentru că este un aspect crucial al serialului și nu vrea să strice surpriza telespectatorilor, dar ne asigură că personajul lui încearcă de fiecare dată să facă ce este mai bine pentru ea.

Întrebat despre o scenă memorabilă de pe platourile de filmare, Nicholas Pinnock a spus: „Da, împușcarea «băieților răi» de la ultimul etaj al clădirii și, văzându-i cum cad de acolo, a fost ceva uimitor pentru mine”. Motivul este, pe cât de simplu, pe atât de înduioșător. Actorul își amintește că așa se juca de-a cowboy și indienii în copilărie, cu prienii și faptul că a ajuns să joace un astfel de rol, să fie cel care împușcă tipii răi, i se pare pur și simplu magic, un vis devenit realitate.

Pentru un al doilea sezon, Nicholas Pinnock spune că s-ar întoarce cu siguranță, dacă producătorii l-ar vrea, și ar relua rolul lui John Ellis fără să clipească, pentru că i-a plăcut fiecare moment petrecut pe platourile de filmare.

Nicholas Pinnock nu este la prima experiență în România, care i se pare o țară grozavă. Echipa de filmare a fost una senzațională, oamenii sunt foarte primitori și ar reveni bucuros aici de câte ori ar avea ocazia.

Dacă ar fi să aleagă un singur lucru pentru care îi place aici, acesta ar fi oamenii, despre care spune că sunt pur și simplu fantastici. Este cu atât mai important cu cât petrece mult timp departe de casă, se afla într-o țară a cărei limbă nu o vorbea, deci, faptul că oamenii sunt prietenoși și te primesc cu brațele deschise este foarte important și acest lucru l-a simțit de fiecare dată când a fost în România.

Din 24 aprilie, serialul este disponibil în exclusivitate în Aplicația Focus Sat.


CITEȘTE ȘI:

Noul serial western „DJANGO”, filmat în România, din aprilie pe Focus Sat

INTERVIU EXCLUSIV| Ragnar Kjartansson, autorul celei mai bune opere de artă a secolului XXI: ”Totul vine din viață, intră în mașinărie și devine artă”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor