Festivalul de Dramaturgie Contemporană se deschide luni, la Brașov

Festivalul de Dramaturgie Contemporană se deschide luni, la Brașov
Publicat: 24/11/2014, 13:20

Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Brașov, a cărei ediție de anul trecut a fost anulată din cauza lucrărilor de modernizare la Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu”, revine anul acesta, între 24 și 30 noiembrie, cu zece spectacole, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lucrările de modernizare a Sălii Mari a Teatrului „Sică Alexandrescu”, care au început în 2013, au fost finalizate în vară, iar, din acest motiv, anul trecut, nu a mai fost posibilă organizarea festivalului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ediția din acest an, a 25-a a evenimentului, vor fi prezentate zece spectacole, de la teatrele din Brașov, Iași, București și Cluj-Napoca, precum și trei lansări de carte. Printre actorii care vor urca pe scena de la Brașov se numără Marcel Iureș, George Mihăiță, Florin Piersic Jr., Monica Davidescu, Demi Muraru și Vlad Zamfirescu.

Directorul Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, Claudiu Goga, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că în prezent mai sunt disponibile bilete la doar trei dintre spectacole, restul urmând să se joace cu casa închisă.

O noutate la această ediție a festivalului este faptul că majoritatea spectacolelor sunt comedii.

„N-a fost o țintă anume, așa a fost să fie, dar cred că faptul că avem mai multe comedii va fi spre bucuria publicului iubitor de teatru”, a precizat directorul teatrului.

Ediția din acest an este mai scurtă cu trei zile față de edițiile precedente, motivul fiind timpul foarte scurt disponibil pentru organizarea acestuia, bugetul redus și faptul că nu se știa dacă vor fi finalizate lucrările de renovare și modernizare a Sălii Mari.

Bugetul total al festivalului a fost de aproximativ 300.000 de lei, din care contribuția Primăriei Brașov a fost de 180.000 de lei, iar restul banilor au fost obținuți prin sponsorizări și vânzări de bilete.

Festivalul va fi deschis, pe 24 noiembrie, de la ora 19.00, de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, cu spectacolul „Acasă, în miezul verii”, de Tracz Letts, în regia lui Claudiu Goga. Din distribuție fac parte actorii Mihaela Arsenescu Weber, Doina Deleanu și Haruna Condurache.

Vor urma, pe 25 noiembrie, Teatrul Nottara București, cu piesa „Un pic prea intim”, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, pe 26 noiembrie – Teatrul Național București, cu „Bârfe, zvonuri și minciuni”, de Neil Simon, în regia lui Ion Caramitru, pe 27 noiembrie – Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, cu piesa „American Buffalo”, de David Mamet, în regia lui Vlad Massaci, și Teatrul Act din București – „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de Cătălin Ștefănescu, o adaptare după romanul „Moromeții”, de Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija.

De asemenea, pe 28 noiembrie va fi montat în cadrul festivalului un spectacol al Teatrului „Sică Alexandrescu” Brașov, „Olenka”, de Vasili Sigarev, în regia Sânzianei Stoican, și unul al Teatrului de Comedie din București, „Acasă la tata”, de Mimi Brănescu, în regia lui Vlad Massaci. Va urma, pe 29 noiembrie, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, cu „Povestiri alese”, de Donald Margulies, regia Vlad Zamfirescu, și Teatrul Metropolis București, cu „Tom și Jerry”, de Rick Cleveland, regia Florin Piersic Jr.

Festivalul va fi închis, pe 30 noiembrie, cu spectacolul actorilor Teatrului Național din Cluj-Napoca „Sânziana și Pepelea”, de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, pe versurile și muzica Adei Milea și Ancăi Hanu.

Tot pe 30 noiembrie va avea loc gala festivalului, când vor fi oferite marele premiu, premiul pentru cea mai bună regie, premiul pentru cea mai bună scenografie, cele pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță și premiul special al juriului.

Juriul festivalului va fi format din Radu-Alexandru Nica – regizor, Maria Zărnescu – critic de teatru și Adrian Titieni – actor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”