Fiica lui Lucian Blaga și nepotul lui Liviu Rebreanu au devenit membri ai Uniunii Scriitorilor

Fiica lui Lucian Blaga și nepotul lui Liviu Rebreanu au devenit membri ai Uniunii Scriitorilor
Publicat: 24/11/2014, 14:29

Scriitoarea Dorli Blaga, fiica poetului și filosofului Lucian Blaga, a fost validată ca membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, fiind propusă în acest sens de Filiala Târgu-Mureș, secția română, a USR.

Poetul și cântărețul Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a fost validat ca membru al USR, la propunerea Filialei București, secția Poezie.

Scriitorul Ilderim Rebreanu, nepotul prozatorului Liviu Rebreanu, și Vasile Dâncu, sociolog, profesor și scriitor, au fost aleși membri în Uniunea Scriitorilor, la propunerea Filialei Cluj a USR.

Brândușa Armanca, realizatoare TV în Societatea Română de Televiziune (SRTv), și Nicolae Bacalbașa, medic, scriitor și președinte al Consiliului Județean Galați, au devenit la rândul lor membri titulari ai Uniunii Scriitorilor din România.

Brândușa Armanca și Nicolae Bacalbașa erau membri stagiari ai USR din anul 2010 (din partea Filialei Timișoara), respectiv din anul 2012 (din partea Filialei Iași).

Aceștia au fost primiți în Uniunea Scriitorilor din România pe 17 noiembrie, când au avut loc reuniunile Comitetului Director și Consiliului Uniunii Scriitorilor din România. În acest context, s-au votat propunerile Comisiei de validare a USR privind primirea de noi membri (noi membri validați și membri stagiari deveniți titulari), după cum a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Dan Cristea, președintele Comisiei de validare.

Potrivit acestuia, din Comisia de validare au mai făcut parte Răzvan Voncu, Mihai Zamfir, Gabriela Gheorghișor, Mircea Diaconu, Petru Cimpoeșu și Alex Goldiș, în timp ce din Comitetul Director și din Consiliul Uniunii Scriitorilor din România fac parte, printre alții, Nicolae Manolescu (președintele USR), Varujan Vosganian (prim-vicepreședintele USR) și Gabriel Chifu (vicepreședintele USR).

Dan Cristea a mai spus că membrii Comisiei de validare s-au întâlnit în trei ședințe pentru a analiza dosarele cu propunerile făcute de filialele USR pentru primirea unor noi membri în USR.

El a mai spus că unii dintre noii membri ai USR nu au fost aleși cu unanimitate de voturi, însă toți au îndeplinit cerințele impuse pentru primirea unor noi membri în Uniunea Scriitorilor, între care se numără existența a trei cărți publicate.

Pe lângă Dorli Blaga, Ilderim Rebreanu, Andrei Păunescu și Vasile Dâncu, în Uniunea Scriitorilor din România au intrat, printre alții, Petre Crăciun, Dora Mezdrea, Gabriel I. Năstase, Ion Diaconescu, Mihai Alexe Radu, Brândușa Prepeliță Răileanu, Pavel Balmuș, Marcel Gherman, Ștefan Baghiu, Alexandru Laszlo, Ștefan Manasia, Eugen Pavel, Livia Titieni, Ștefan Afloroaei, Petru Frăsilă, Sántha Attila, Márton Evelin și Szonda Szabolcs.

Printre stagiarii deveniți titulari, în afară de Brândușa Armanca și Nicolae Bacalbașa, se numără câteva zeci de persoane, între care și Petre Răileanu (care era stagiar din 2011), Bogdan Hrib (2011), Cosmin Perța (2012), Mihai Traistă (2012) și Iulia Gorzo (2011).

Primirea noilor membri în USR se face, în condițiile Statutului Uniunii, fără niciun fel de discriminare, conform documentului postat pe site-ul instituției.

Poate deveni membru al USR, pe bază de cerere individuală, orice autor care are cetățenie română, orice autor cetățean străin care domiciliază în România sau orice autor/ traducător de limbă română care domiciliază în străinătate. Condițiile de primire sunt prevăzute de Regulamentul Comisiei de validare.

Membrii USR au mai multe drepturi, între care să participe la activitatea filialelor uniunii, să concureze la proiectele și la programele uniunii, să aleagă și să candideze în alegeri pentru organele de conducere ale USR și ale filialelor, să primească indemnizația de 50% din pensie prevăzută de lege, să primească, în funcție de numărul de locuri alocat USR, prin lege, indemnizația de merit, să dea recomandări de primire în USR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia