Maria Clara Sebok a renunțat să mai joace în filme în plină glorie. Ce s-a întâmplat cu frumoasa actriță din „Mihai Viteazul”

Maria Clara Sebok a renunțat să mai joace în filme în plină glorie. Ce s-a întâmplat cu frumoasa actriță din „Mihai Viteazul”
Publicat: 18/08/2023, 17:20

Maria Clara Sebok a fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe ale generației de aur, iar cinefilii își amintesc de ea din filme precum „Mihai Viteazul”, „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” sau „Conspirația”. Pe 15 august a împlinit 81 de ani și mulți dintre cei care își amintesc de ea se întreabă unde și de ce a dispărut în plină glorie, la doar 38 de ani.

Maria Clara Sebok este o actriță româncă de origine maghiară, născută pe 15.08.1942, la Vlăhița, în județul Harghita și care a jucat alături de mari actori români printre care Amza Pellea, Victor Rebengiuc sau Florin Piersic.

Actrița s-a remarcat în filme precum „Cartierul veseliei” (1965), „Mihai Viteazul” (1971), „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” (1972), „Conspirația” (1973), „Capcana” (1974), „Bietul Ioanide” (1980), „Al treilea salt mortal” (1980), dar a renunțat să mai joace în filme în plină glorie și timp de patru decenii publicul românesc nu a mai auzit nimic despre ea.

Maria Clara Sebok a jucat alături de Amza Pellea în mai multe filme

În „Mihai Viteazul” Maria Clara Sebok îi dă replica lui Amza Pellea. Filmul istoric românesc, regizat în 1971 de Sergiu Nicolaescu după scenariul lui Titus Popovici este cel în care Clara Sebok joacă rolul arhiducesei Maria Cristina de Graz.  „Finalul primei părți a filmului îl reprezintă Bătălia de la Călugăreni (13/23 august 1595), purtată într-o zonă mlăștinoasă de pe cursul râului Neajlov.  Deși Sigismund îi promisese sprijin militar împotriva turcilor, el îi trimite o mică oaste de 500 de secui condusă de cavalerul Tompa. Principele Transilvaniei invocă faptul că în acea perioadă se căsătorea la Alba Iulia cu arhiducesa Maria Cristina de Graz (Clara Sebők), nepoata împăratului Rudolf”, se arată în sinopsis, conform newsweek.ro.

În „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”  actrița joacă din nou alături de Amza Pellea rolul soției unui notar care este interpretat de Gheorghe Dinică.

Carieră încheiată în România la doar 38 de ani

În 1980 apare în ultimul său rol din România. Avea doar 38 de ani. De atunci, în România nu se mai știe nimic despre frumoasa actriță. Pe 15 august, de ziua ei, István Nótin a scris pe Facebook:

„Klára Sebők, actriță, laureată a Premiului Aase, actriță de film, soția lui Sándor Héjja. A fost membră a Ansamblului de dansuri populare secuiești din Târgu Mureș. După absolvirea Institutului de Artă Dramatică Szentgyörgyi István Szentgyörgyi din Târgu Mureș, s-a angajat în 1967 la teatrul din Cluj, iar în 1988 s-a mutat în Ungaria împreună cu soțul ei, Sándor Héjja, și a semnat un contract cu Teatrul Național din Pécs. Este o actriță extrem de versatilă. Numărul spectacolelor sale înregistrate în Baza de date a teatrelor este de 46. Ea poate fi văzută și în trei înregistrări de teatru pentru televiziune”.

Foto: Facebook Studiourile Buftea

CITEȘTE ȘI: ANONIMUL 2023: Regizoarea de origine japoneză Naomi Kawase, primită cu căldură de 4000 de spectatori la Sfântu Gheorghe

Marcel Iureș, gazda unui nou serial documentar de la HISTORY Channel

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic