Mickey Rourke, în 3 roluri cult | VIDEO

Publicat: 16/09/2022, 15:23

Mickey Rourke era în anii 1980 unul dintre cei mai chipeși și căutați actori de la Hollywood. În anii ‘90 își încerca norocul în pugilism, pentru ca în noul secol să devină interpret de roluri tipice. 

Una dintre legendele cinema-ului, Rourke împlinește pe 16 septembrie 70 de ani, dar la Hollywood pare a fi un exemplu de “așa nu”. Și asta pentru că istoria sa este una turbulentă, a unui mare actor care a făcut totul să se autodistrugă. 

În 1983, era considerat următorul James Dean, fiind comparat și cu Marlon Brando pe când era tânăr. Apoi, o perioadă lungă, numele lui Mickey Rourke a apărut în presă doar pentru declarații bizare și știri despre operațiile sale dese, câteva dintre acestea ducând la schimbarea completă a fizionomiei celui care a fost cândva unul dintre cei mai frumoși bărbați din lume. Rourke a dat vina pe box, un sport pe care l-a practicat mult timp.

Într-un material publicat pe site-ul Vulture, după ce reporterii au discutat cu apropiați ai actorului, explicația unanimă dată pentru decăderea lui Rourke este aceea că problema starului este propria persoană. Un lucru de care chiar acesta este conștient: „Am avut momente grozave în unele filme, momente pe care majoritatea actorilor de acum nu le-ar putea juca în toată viața. Dar am făcut și câteva greșeli. Nu dau vina pe nimeni altcineva. Sper doar să pot învăța de la ei”, a spus el pentru Los Angeles Times.

„The Wrestler”, revenirea spectaculoasă a lui Mickey Rourke

În 2005, a revenit spectaculos, cu rolul din “Sin City”, și a continuat și mai bine cu cel din “The Wrestler” (2008). „Darren Aronofsky mi-a spus: nimeni nu vrea să facă acest film cu tine pentru că nu mai ești vedetă și ți-ai ruinat cariera de 20 de ani, dar, dacă voi obține banii să îl fac, vei asculta tot ce spun și mă vei respecta. În plus, nu te pot plăti. Când l-am auzit, m-am gândit: ‘Dacă ai curajul să spui asta, ești genul meu de om’”, a povestit actorul.

Rourke, care avea deja 56 de ani, s-a antrenat luni, a făcut cascadorii și s-a cufundat într-o poveste, aceea a unui luptător în declin, care îi amintea de propria viață. Filmul i-a adus o nominalizare la Oscar. Ulterior a jucat în “Iron Man 2” și “The Expendables”, fără să citească scenariile. „Poți fi mediocru, ca majoritatea actorilor, și totuși să fii un star de top, chiar dacă filmele tale sunt plictisitoare și previzibile. Tot ce trebuie să faci este să știi să te vinzi, să te lași fabricat”, a spus el pentru Los Angeles Times. În prezent, el are în lucru mai multe proiecte, inclusiv “The palace”, următorul film al lui Roman Polanski. 

Între timp, iată mai jos 3 roluri cult interpretate de Mickey Rourke.

“The Wrestler” (2008), de Darren Aronofsky

Mickey Rourke a reușit să surpridă cu succes luptele fizice și psihologice nuanțate ale unui luptător care și-a depășit vârsta în ring. Rourke a primit un premiu Globul de Aur, un BAFTA, precum și o nominalizare la Oscar pentru ceea ce este, fără îndoială, cea mai bună performanță din cariera sa.

“Angel Heart” (1987), de Alan Parker

Un film controversat, având în vedere scenele de sex explicite dintre personajele interpretate de Lisa Bonet și Mickey Rourke. Filmul a fost un eșec de box office, dar criticii au fost de părere că este un horror bine regizat și plin de atmosferă. Iar Mickey Rourke a fost extrem de apreciat pentru interpretarea sa, a unui detectiv din anii 1950, care este angajat de un personaj sinistru (Robert De Niro) pentru a urmări un bărbat și este implicat apoi în activități sataniste. 

“Rumble Fish” (1983), de Francis Ford Coppola

Filmul este o adaptare după romanul omonim al lui S.E. Hinton. Lungmetrajul a avut o distribuție uimitoare – Denis Hopper, Matt Dillon, Nicolas Cage etc., tehnici inovatoare de filmare, iar Rourke a fost perfect ca Băiatul Motociclist cu probleme, surprinzând perfect chinul și angoasa interioară.

CITEȘTE ȘI: Scandal între doi „grei” de la Hollywood. Mickey Rourke susține că De Niro nu i-a permis să joace în „The Irishman”, noul film al lui Scorsese / „A zis că nu vrea să vorbim… Eu aveam nevoie de bani”

La 62 de ani, Mickey Rourke a revenit în ring și a câștigat un meci după doar două runde, în fața unui adversar cu 33 de ani mai tânăr

Primele imagini cu Mickey Rourke DESFIGURAT după o operație estetică ratată

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom