Muzică, teatru, filme și expoziții, la Festivalul Sighișoara Medievală. Câți turiști sunt așteptați în cetate

Muzică, teatru, filme și expoziții, la Festivalul Sighișoara Medievală. Câți turiști sunt așteptați în cetate
Publicat: 23/07/2015, 17:34

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, anul acesta, Festivalul Medieval din Sighișoara va fi trecut pe harta recordurilor mondiale. Astfel, în ediția din 2015, în fiecare zi a festivalului se va încerca doborârea unui record mondial: spada Titanilor – 4,60 metri (realizarea celei mai mari spade din lume), drapelul Cavalerilor – 25-30 de metri (cel mai mare steag din lume), hrana Uriașilor – realizarea unui covrig cu diametru de 20 de metri (cel mai mare covrig din lume), masca Vraciului Vindecător – mască populară românească de 4 metri înălțime (realizarea celei mai mari măști populare din lume).

Organizatorii se așteaptă ca la acest eveniment să participe aproximativ 25.000 de turiști. Spectatorii vor putea urmări 12 formații muzicale din România și Ungaria, șapte ordine cavalerești din România și Bulgaria, 11 trupe de teatru și animație medievală, cinci expoziții de arte plastice, trei lansări de carte, un concert de orgă la Biserica Mănăstirii și trei proiecții de film în regia regretatului Sergiu Nicolaescu.

De asemenea, vor fi peste 30 de ore de transmisii live, pe www.sighisoaramedievala.ro, dar și o seară de film, la Centrul de Informare Turistică Sighișoara (Casa Zander).

Directorul onorific in memoriam al ediției din 2015 este Sergiu Nicolaescu, iar directorul artistic, Liviu Pancu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase