O licitație „James Bond” a generat încasări record la Londra, 7,9 milioane de euro

Publicat: 07/10/2022, 10:25

O licitație dedicată împlinirii a 60 de ani de la lansarea francizei cinematografice „James Bond” a generat încasări record de 6,9 milioane de lire sterline (7,87 milioane de euro). Suma strânsă este mai mare decât toate vânzările la licitații anterioare legate de franciză, la un loc, organizate de casa Christie’s.

La licitație au fost disponibile obiecte asociate cu toate cele 25 de filme din saga, recuzită, postere, vehicule, ceasuri și costume.

Licitația caritabilă a avut loc în două etape și a fost organizată de Christie’s în parteneriat cu casa de producție EON Productions pentru a marca 60 de ani de la premiera primului film din serie, „Dr. No”, cu Sean Connery, pe 5 septembrie 1962.

La licitația live de luna trecută a fost generată suma totală de 6,1 milioane de lire sterline. O replică a unui automobil Aston Martin DB5 folosit pentru cascadorii în blockbusterul din 2021 „No Time to Die”, cu Daniel Craig, a fost vândută pentru 3,25 milioane de euro.

Pe de altă parte, la licitația online, care s-a încheiat miercuri, s-au remarcat  un scenariu semnat pentru „Casino Royale”, din 2006 (79.000 de euro) și un costum purtat de actorul Daniel Craig în filmul din 2012 „ Skyfall” (50.000 de euro).

De asemenea, un meniu de pe care Bond a comandat caviar după ce a câștigat un joc de cărți împotriva supercriminalului „Largo”, la un cazinou din Bahamas, în „Thunderball”, din 1965, a fost vândut pentru 69.900 de euro.

Încasările din licitație vor merge către diferite organizații de caritate, inclusiv BAFTA, Crucea Roșie Britanică, Medici fără frontiere, Teatrul Național pentru Tineret, Refugee Action și The Prince’s Trust.

CITEȘTE ȘI: Tom Hardy, noul James Bond?! Presa britanică susține că actorul a trecut deja probele, iar casele de pariuri îl dau ca favorit pentru rol

O mașină Aston Martin DB5, din filmele cu James Bond, vândută pentru 6,4 milioane de dolari

JAMES BOND suferă de alcoolism CRONIC și are nevoie de ajutor specializat

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase