O nouă aripă a National Portrait Gallery, inaugurată în 2023

O nouă aripă a National Portrait Gallery, inaugurată în 2023
Publicat: 24/11/2022, 12:36

O nouă aripă a National Portrait Gallery din Londra va fi inaugurată în 2023 când muzeul va fi redeschis după o renovare ce a implicat o donație de 10 milioane de lire sterline.

Aripa Blavatnik va găzdui, în nouă galerii, portrete britanice realizate pe o perioadă de mai mult de 100 de ani.

Picturi ce îi reprezintă pe naturalistul Charles Darwin și scriitorii Oscar Wilde, Virginia Woolf și surorile Brontë și Samuel Taylor Coleridge vor ajuta vizitatorii să exploreze societatea și cultura secolelor 19 și 20.

Portretele, între care ale sufragetei Emmeline Pankhurst, femeii de afaceri și asistentei medicale Mary Seacole și prim-miniștrilor William Gladstone și Benjamin Disraeli, datează din 1840 până în 1945.

Printre pictorii lor se numără artiștii Sir John Everett Millais, George Frederic Watts, John Singer Sargent, Laura Knight, Gwen John și Lucian Freud.

Nicholas Cullinan, directorul National Portrait Gallery, a declarat că este „incredibil de recunoscător” industriașului britanico-american devenit mogul media Sir Leonard Blavatnik și soției lui pentru donația care a ajutat proiectul și „dezvoltarea viitoare” a galeriei, citează The Guardian.

Citește continuarea pe Curatorial.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase