Pe 16 mai se lansează Ghost of Tsushima pe PC, un joc video despre samurai și mongoli. Ubisoft anunță un nou Assassin’s Creed tot cu Japonia feudală

Pe 16 mai se lansează Ghost of Tsushima pe PC, un joc video despre samurai și mongoli. Ubisoft anunță un nou Assassin's Creed tot cu Japonia feudală
Publicat: 14/05/2024, 19:00
Actualizat: 17/05/2024, 16:41

„Se apropie furtuna”, anunță companiile Sucker Punch Productions, Nixxes Software și PlayStation Studious. 

Chiar când Disney+ încă se bucură de succesul serialuluiSHOGUN, jocul video Ghost of Tsushima Director’s Cut va fi lansat pe PC pe 16 mai 2024.

Este un joc apărut în 2020 pe PlayStation 4, portat și pe PlayStation 5 în 2021.

Ghost of Tsushima vine pe PC după patru ani de așteptări

Lansat în plină pandemie, jocul a pierdut titlul de JOCUL ANULUI 2020 în fața jocului postapocaliptic „The Last of Us 2”. Dar este un joc foarte apreciat pentru istoricii și fanii pasionați de luptele dintre samurai. Și foarte așteptat și de jucătorii de PC care abia așteaptă să călătorească în timp, în perioada Shogunatului Kamakura (1192 – 1333).

Povestea jocului se desfășoară la sfârșitul secolului al 13-lea, în Japonia. La vremea aceea, marele Imperiu Mongol a devastat națiuni, regate și imperii întregi. 100 milioane de oameni au fost uciși în toată campania mongolă de cucerire a Asiei. Numai Insula Tsushima, care se află între Japonia continentală și restul continentului asiatic, îi stă în calea unei flote masive mongole. Flota este condusă de nemilosul și vicleanul general mongol Khotun Khan, vărul marelui han Kublai Khan (1215-1294), care a fost și împăratul Chinei.

În timp ce insula arde în urma primului val de asalt mongol, curajosul războinic samurai Jin Sakai este hotărât să o apere. Fiind unul dintre ultimii membri supraviețuitori ai clanului său, Jin este hotărât să facă tot ce este necesar. Cu orice preț, vrea să-și protejeze oamenii.  El trebuie să lase deoparte tradițiile care l-au modelat ca războinic pentru a crea o nouă cale, calea Fantomei. Cu el, jucătorii vor duce un război neconvențional pentru libertatea insulei Tsushima.

Ce promite Ghost of Tsushima, un joc amplasat în anul 1274 ?

Producătorii spun că jocul va putea fi rulat cu rate de cadre deblocate. Va dispune și de o  varietate de opțiuni grafice adaptate pentru o gamă largă de hardware. Va putea fi jucat pe PC-uri de ultimă generație și pe dispozitive portabile de jocuri pentru PC.

Jucătorii vor putea experimenta tot realismul jocului pe ecrane UltraWide (21:9), Super Ultrawide (32:9). Va fi și suport pentru Triple Monitor 48:9.  De asemenea, ei vor putea îmbunătăți performanța cu tehnologii de upscaling și generare de cadre.

Vor fi accesibile setările NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 3 și Intel XeSS. NVIDIA Reflex și NVIDIA DLAA pentru îmbunătățirea calității imaginii.  Jocul va putea fi jucat și în limba japoneză, având inclusă o tehnologie de sincronizare uimitoare.

„Cursa samurailor” devine dură! Ubisoft lansează primul trailer la noul joc Assassin’s Creed, cu povestea amplasată în jurul anului 1582

Ubisoft a anunțat că va lansa pe 15 noiembrie 2024 un nou joc din franciza îndelungată Assassin’s Creed.  Tocmai a împlinit 16 ani. Următorul joc se va amplasa tot în Japonia feudală, în secolul 16 (adică, la două secole după invazia mongolă). Este exact în aceeași perioadă când se desfășoară povestea serialului Shogun, inspirat după romanul cu același nume.

Jocul va readuce la viață Japonia de la finalul epocii Azuchi–Momoyama (1568 – 1603), exact pe unde se petrece și povestea jocului Nioh produs de Team Ninja. Potrivit unor informații neoficiale, dar divulgate, vor fi doi protagoniști de sex masculin și feminin. Protagonistul va fi Yasuke, considerat în cultura populară drept primul „samurai african”. În realitatea istorică, a fost doar un paj aflat sub tutela lui Oda Nobunaga, un lord local (daimyo).

Al doilea protagonist va fi o femeie shinobi (Ninja) pe nume Naoe, scrie Insider. Jucătorii vor putea explora orașele japoneze ale secolelor 16-17,  reconstituite fidel,  cu acuratețe istorică.  Trailerul va putea fi vizionat pe data de 15 mai, ora locală 19, pe YouTube.

1853 – 1868: Rise of the Ronin, un alt joc cu samurai, a fost lansat anul acesta

Un alt joc video lansat cu samurai în acest an este Rise of the Ronin, dezvoltat de Team Ninja. A apărut pe piață în martie 2024.   Rise of the Rōnin le permite jucătorilor să creeze un personaj personalizat și pot lua parte la războiul Boshin. Vor avea la dispoziție săbii katana, dar și arme de foc.

Povestea jocului are loc între anii 1853 și 1868, la finalul epocii Edo și a samurailor, respectiv în pragul epocii Meiji (1868 – 1912). Orașele istorice Yokohama , Kyoto și Edo pot fi explorate, precum și zonele rurale.

Jucătorul se poate deplasa cu diverse mijloace, cum ar fi un cal, cu frânghii la cățărat munți sau cu un planor. Pentru cei care au urmărit filmul The Last Samurai” din 2003 cu sufletul la gură, acest joc e numai ideal pentru ei. Jocul este exclusiv lansat pe PS5.

Citește și: Povestea unui samurai modern. Cum mi-a schimbat Kempo viața. Amatto Zaharia: „Omul este mai mult decât o simplă mașinărie”

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Cum votăm la alegerile din 9 iunie? Cinci ștampile, cinci buletine de vot
×