Premiera newyorkeză a filmului „The Interview” a fost anulată

Premiera newyorkeză a filmului The Interview a fost anulată
Publicat: 17/12/2014, 13:52

Premiera newyorkeză a filmului „The Interview”, o comedie despre un complot fictiv al CIA ce vizează asasinarea președintelui din Coreea de Nord, a fost anulată de organizatori, în urma unor amenințări primite din partea piraților cibernetici, informează bbc.com.

Purtătorul de cuvânt al lanțului de cinematografe în care ar fi trebuit să aibă loc proiecția acestui film a anunțat că evenimentul a fost anulat.

Pirații cibernetici care au accesat ilegal rețeaua de calculatoare a studiourilor Sony au amenințat că vor ataca cinematografele din Statele Unite în care va fi proiectat acest film, produs de studioul hollywoodian.

Autorii acestor amenințări provin din același grup care a publicat pe internet e-mailuri și date personale furate din rețeaua de computere de la Sony Pictures.

Pirații cibernetici din grupul GOP („Guardians of Peace” / „Gardienii Păcii”) au menționat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 într-o serie de amenințări recente, în care au spus că „lumea va fi plină de teamă”.

„Amintiți-vă de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să vă țineți la distanță de locurile (în care va fi proiectat filmul „The Interview”) în acele momente”, a scris acel grup într-un mesaj dat publicității marți.

Filmul „The Interview” îi are în rolurile principale pe actorii James Franco și Seth Rogen.

„Dacă locuința voastră se află în apropiere, ar fi mai bine să plecați de acasă. Orice s-ar întâmpla în zilele viitoare va fi din cauza lăcomiei studiourilor Sony Pictures Entertainment”, au adăugat pirații cibernetici.

Purtătorul de cuvânt al grupului Landmark, lanțul de cinematografe care ar fi trebuit să găzduiască premiera din New York, a confirmat că evenimentul a fost anulat, fără să ofere însă explicații, precizează Reuters.

Directorii de la Sony au spus anterior că nu vor avea obiecții dacă anumite cinematografe vor alege să nu difuzeze filmul „The Interview”.

Grupul Carmike Cinemas, care operează 278 de cinematografe în Statele Unite, a anulat toate proiecțiile programate ale acestui film, potrivit mai multor publicații americane.

Pirații din grupul GOP au dat publicității alte fragmente din datele personale furate din computerele studiourilor Sony, denumindu-le „un cadou de Crăciun”.

Numeroase e-mailuri profesionale, numere de securitate socială și detalii despre salariile directorilor și angajaților au fost publicate.

Marți, doi foști angajați de la Sony Pictures au dat în judecată studioul hollywoodian pe care îl acuză că nu au oferit o securitate corespunzătoare sistemelor informatice care să prevină un atac cibernetic.

Sony Pictures a încercat în urmă cu câteva zile să limiteze pagubele suferite, contactând mai multe publicații americane și cerându-le să blocheze publicarea acelor e-mailuri.

Unele dintre e-mailurile deja publicate conțin dialoguri stânjenitoare, referitoare la câțiva actori de prim rang de la Hollywood, precum Angelina Jolie și Leonardo DiCaprio.

Publicațiile Variety, The New York Times și The Hollywood Reporter au fost avertizate de Sony Pictures că studioul „nu și-a dat consimțământul privind posesia, distribuirea, publicarea și folosirea în orice alt fel a informațiilor furate”.

Coreea de Nord a negat că ar fi fost implicată în acest atac informatic, pe care l-a descris însă ca pe o „faptă curajoasă și îndreptățită”, ce ar fi putut să fie realizată de „susținătorii și simpatizanții” ei.

Editorii revistei Variety spun că publicarea unor informații furate reprezintă o chestiune „problematică, dar necesară”, întrucât acele informații se află deja „în domeniul public” și sunt „inevitabile”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne