Gândul
  • Publicat:
Cultura

Premii Oscar 2020. Cine este românul de pe lista nominalizaților

Premii Oscar 2020. Cine este românul de pe lista nominalizaților
Premii Oscar 2020, filmul Jojo Rabbit

Premii Oscar 2020. Un român se află pe lista nominalizaților la premiile Oscar din acest an, pentru contribuția extrem de importantă la filmul-satiră „Jojo Rabbit”, aflat pe lista scurtă de candidați la premiul „Cel mai bun film”. Mihai Mălaimare Jr. este directorul de imagine al filmului.

Premii Oscar 2020. Filmul „Jojo Rabbit” al cărui director de imagine este Mihai Mălaimare Jr. îl are ca personaj principal pe un băiețel german, care află că mama sa ascunde o fată de origine evreică în mansarda casei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul cu șase nominalizări la Premiile Oscar 2020 îl parodiază pe Adolf Hitler și i-a adus românului Mihai Mălaimare Jr. premiul pentru cel mai bun director de imagine la gala Hollywood Film Awards de la Los Angeles.

Premii Oscar 2020. Ceremonia de decernare a premiilor începe duminică noaptea, la ora 3.00 ora României, și se desfășoară la Dolby Theatre, Hollywood, Los Angeles, locul care găzduiește Premiile Oscar încă din 2002.

Premii Oscar 2020. Cele nouă pelicule nominalizate la Premiile Oscar 2020 pentru cel mai bun film sunt „Joker”, „Parasite”, „The Irishman”, „Jojo Rabbit”, „Little Woman”, „Marriage story”, „1917”, „Ford vs. Ferrari” și „Once upon a time… in Hollywood”.

Premii Oscar 2020. „Jojo Rabbit” mai are nominalizări la categoriile Cea mai bună actriță în rol secundar, Scenariu adaptat, Design de producție, Montaj și Costume. Filmul nu este nominalizat și la categoria Imagine, dar asta nu scade meritul românului Mihai Mălaimare Jr.

 Cine este Mihai Mălaimare Jr.

Mihai Mălaimare Jr. are 45 de ani, este director de imagine și fiul actorului Mihai Mălaimare. A lucrat pentru producții ca Păcală se întoarce (2006), The Master (2012) cu regizorul Paul Thomas Anderson și „Umblând printre morminte/ A Walk Among the Tombstones” (2014) de Scott Frank, care l-a avut în distribuţie pe actorul Liam Neeson.

Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor „Tinereţe fără tinereţe”, „Tetro” și „TWIXT”. Vezi aici

Ca director de imagine al filmului „The Master”, Mihai Mălaimare Jr. a fost premiat, în 2013, de criticii americani, la gala National Society of Film Critics, unde s-a impus la categoria „cea mai bună imagine”.

De asemenea, Mihai Mălaimare Jr. a primit, în 2012, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru acelaşi film, pentru care a fost nominalizat şi la prestigioasele Satellite Awards şi Critics’ Choice Awards.

Inchide