Premiile Globul de Aur revin pe TV, după scandalurile care au afectat gala

Premiile Globul de Aur revin pe TV, după scandalurile care au afectat gala
Publicat: 21/09/2022, 12:30

NBC va relua transmisiunea în direct a premiilor Globul de Aur pentru film și televiziune, în ianuarie 2023, a anunțat rețeaua TV, invocând faptul că organizatorii au făcut pași semnificativi pentru a aborda etica și lipsa de diversitate în rândul membrilor săi.

Rețeaua deținută de Comcast a anunțat că s-a angajat să difuzeze gala doar anul viitor, ca parte a unui acord cu Hollywood Foreign Press Association (HFPA), Asociația Presei Străine de la Hollywood, organizatoarea evenimentului. După 2023, organizatorii premiilor Globul de Aur pot urmări alte oportunități de distribuție, a transmis NBC.

Cea de-a 80-a gală a premiilor Globul de Aur, care va avea loc pe 10 ianuarie, va fi difuzată și pe platforma Peacock.

Gala premiilor Globul de Aur, boicotată anul acesta după acuzații de încălcări ale eticii și de lipsă de diversitate

NBC și-a anulat difuzarea din ianuarie anul acesta a ceremoniei anuale, iar marile studiouri și actori de la Hollywood au boicotat evenimentul, în urma acuzațiilor de încălcări ale eticii și de lipsă de diversitate în rândul organizatorilor, HFPA. 

O anchetă realizată de Los Angeles Times, publicată în februarie 2021, a constatat că HFPA nu avea persoane printre cei 89 de membri ai săi. De asemenea, unii dintre membrii săi au fost acuzați că au solicitat favoruri celebrităților și studiourilor de film.

HFPA a răspuns cu o gamă largă de măsuri, inclusiv în ceea ce privește codul de etică și adăugarea de noi membri. Astfel, organizația a primit în rândurile sale 103 noi membri alegători din 62 de țări din afara Statelor Unite, ridicând numărul total de acestora la 200. Potrivit NBC, citat de Reuters, 52% dintre membri sunt femei, iar 51,5% acoperă conceptul de diversitate rasială și etnică. 

Nominalizările pentru premiile Globul de Aur 2023 vor fi anunțate pe 12 decembrie.

Anul acesta, „The Power of the Dog”, de Jane Campion, și „West Side Story”, de Steven Spielberg, au fost desemnate cel mai bun film dramă, respectiv cea mai bună comedie.

CITEȘTE ȘI: GLOBURILE DE AUR 2013. Primul film premiat cu GLOBUL DE AUR. VIDEO

10 vedete cu talente mai puțin cunoscute

The Fabelmans”, în regia lui Steven Spielberg, a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

Foto: Profimedia Images