Gândul
  • Publicat:
Cultura

Premiile Oscar 2020. Singurul film de groază care a câștigat Oscarul

Premiile Oscar 2020. Singurul film de groază care a câștigat Oscarul

Premiile Oscar 2020. Au mai rămas doar câteva ore până la aflarea numelor marilor câștigători din acest an.

Premiile Oscar 2020. Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar începe duminică noaptea, la ora 3.00 ora României, și se desfășoară la Dolby Theatre, Hollywood, Los Angeles, locul care găzduiește Premiile Oscar încă din 2002.

Premiile Oscar 2020.  Singurul film de groază care a câștigat vreodată premiul Oscar la categoria „Cel mai bun film” este „Tăcerea mieilor”, trillerul american din 1991 cu Antony Hopkins și Jodie Foster.

Premiile Oscar 2020. Filmul a fost regizat de Jonathan Demme și s-a bazat pe romanul cu același titlu al scriitorului Thomas Harris. Pelicula a fost de fapt a doua ecranizare a romanului în care personajul principal este ucigașul psihopat dr. Hannibal Lecter.

Premiile Oscar 2020. „Tăcerea mieilor” face parte, de altfel din grupul de elită al celor 3 filme care au reușit mega-performanță de a câștiga toate premiile importante – Big Five. Este vorba de categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, Cel mai bun actor, „Cea mai bună actriță” și „Cel mai bun scenariu”.

Premiile Oscar 2020. Celelalte două filme care au obținut performanța Big Five au fost: „S-a întâmplat într-o noapte” (1934) și „Zbor deasupra unui cuib de cuci: (1975).

Cel mai apropiat film de horror-ul „Tăcerea mieilor” este, anul acesta, în lista de nominalizări filmul “Joker”, în regia lui Todd Phillip. Potrivit specialiștilor, „Joker” este marele favorit al ediției cu numărul 92 a premiilor Oscar. Joker a fost nominalizat la 11 categorii, printre care şi cel mai bun film, regie şi actor în rol principal.

Premiile Oscar 2020. Tot printre favoritele din acest an se numără şi producţiile “The Irishman”, “1917” şi “Once Upon a Time… in Hollywood” care au primit câte 10 nominalizări fiecare.

Cele nouă pelicule nominalizate la Premiile Oscar 2020 pentru cel mai bun film sunt „Joker”, „Parasite”, „The Irishman”, „Jojo Rabbit”, „Little Woman”, „Marriage story”, „1917”, „Ford vs. Ferrari” și „Once upon a time… in Hollywood”.

Premiile Oscar 2020. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar nu are nici în acest an un prezentator principal, după cum a anunţat preşedintele ABC Television Entertainment cu încă o lună înainte de Oscarurile 2020.

Premiile Oscar din 2019 au fost primele în 30 de ani care nu au avut un maestru de ceremonie, fapt care a dus, în mod surprinător, la creşterea audienţei postului ABC, după patru ani de scăderi.

Pelicula care a câștigat titlul de Cel mai bun film la ediția de anul trecut a premiilor Oscar a fost lungmetrajul „Green Book”, de Peter Farrelly.

Inchide