”Profesiunea doamnei Warren”, cu Maia Morgenstern, Claudiu Istodor și Tudor Istodor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din Constanța

”Profesiunea doamnei Warren”, cu Maia Morgenstern, Claudiu Istodor și Tudor Istodor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din Constanța
Publicat: 13/06/2022, 10:51
Actualizat: 13/06/2022, 10:57

Pentru prima oară, o familie de actori va urca pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din Constanța, pentru a oferi publicului o piesă de excepție scrisă de George Bernard Show – ”Profesiunea doamnei Warren”. 

Spectacolul ”Profesiunea doamnei Warren” va avea loc pe data de 17 iunie, de l ora 19:30, iar spectatorii vor fi privilegiați. Îi vor vedea jucând împreună pe marea actriță Maia Morgenstern, regizorul Claudiu Istodor și fiul lor, Tudor Istodor.

Scrisă în 1893, piesa ”Profesiunea doamnei Warren” a  fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea.

Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie.

Distribuție:

 • Maia Morgenstern
 • Cristina Mihăilescu
 • Mihaela Velicu
 • Claudiu Istodor
 • Tudor Istodor
 • Avram Birău
 • Ion Lupu

O piesă de teatru cenzurată timp de 8 ani

 • Autor: George Bernard Shaw
 • Traducerea: Claudiu Istodor
 • Regia: Claudiu Istodor
 • Scenografia: Maria Miu
 • Light Design: Iulian Bălțătescu
 • Ilustraţie muzicală: Tudor Aaron Istodor

Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii?

Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (n.red. – Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite.

Ceea ce urmează nu e greu de închipuit… fiecare consideră că stilul său de viață este cel corect și încearcă să-și impună punctele de vedere.

Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce autorul ei câştigase premiul Nobel

Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce autorul ei câştigase premiul Nobel. Vă întrebaţi de ce oare a fost interzisă această piesă atâta timp? Pentru că Shaw demască imoralitatea societăţii engleze acoperită de falsa aparenţă, de filistinism şi ipocrizie.

Bernard Shaw abordează cu atâta îndrăzneală tema uneia dintre cele mai vechi meserii din lume: prostituţia. Căci ce este doamna Warren, cea care s-a înconjurat de mister, decât o fostă prostituată, devenită matroană de bordel?

Nimic altceva decât un personaj care încearcă să-şi ascundă atât trecutul cât şi prezentul de teamă ca fiica ei, crescută departe de această lume, să nu afle adevărul.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult