Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România. Câți turiști au ajuns într-o singură zi la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România. Câți turiști au ajuns într-o singură zi la Castelul Corvinilor din Hunedoara
Publicat: 20/10/2014, 16:05

Peste 200.000 de turiști au vizitat Castelul Corvinilor (Hunedoara) în primele nouă luni ale anului, cu 40 la sută mai mulți față de perioada similară din 2013, directorul muzeului castelului, Constantin Sorin Tinca, spunând că ar mai fi nevoie de investiții de aproximativ 60 de milioane de euro.

Directorul Muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara, Constantin Sorin Tinca, prezent la Târgu Mureș, unde a participat la conferința internațională „Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării”, spune că numărul turiștilor care vizitează Castelul Corvinilor este în continuă creștere, în primele nouă luni ale anului înregistrându-se 200.000 de vizitatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Numărul de vizitatori este în continuă creștere la Castelul Corvinilor, procentual, față de anul trecut, cu 40 la sută în plus. În cifre exacte, în iulie-august, vârful de sezon, am avut 107.000 de turiști, iar în august am înregistrat 3.200 de turiști, într-o singură zi. Fără octombrie, sunt 205.000”, a declarat Tinca.

Potrivit acestuia, în Castelul Corvinilor din Hunedoara au investit atât Ministerul Culturii, cât și autoritatea locală, Primăria Hunedoara fiind în prezent singura sursă de finanțare, după ce lucrările de restaurare și renovare au fost sistate în 2009, iar o estimare mai veche a investițiilor necesare indică o sumă „undeva la 60 de milioane de euro”, ceea ce „nu e neapărat foarte mult”, mai ales dacă s-ar atrage fonduri europene.

„Castelul Corvinilor este o construcție de 7.000 de metri pătrați desfășurată, 42 de camere, două poduri, șapte turnuri și vă dați seama ce înseamnă să întreții și să repari un asemenea monument. Deci, nu vorbim de un castelaș, vorbim de un castel foarte mare. (…) Un proiect există, se fac în momentul de față studii de fezabilitate și se dorește includerea Castelului Corvinilor într-o zonă pietonală care va porni de la primărie până la castel, bineînțeles, o restaurare inclusă într-un masterplan”, a mai arătat el.

Potrivit lui Tinca, Primăria Hunedoara alocă sume mai ales pentru lucrări de reparații „devenite urgențe”, numai în acest an investind 235.000 de euro în reparațiile a două acoperișuri, de la aripa Bethlen și de la Turnul Toboșarilor, iar, pentru că „prima prioritate” sunt acoperișurile, la anul se intenționează să se facă lucrări de intervenție și la turnul vechi și aripa Zolyomi.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinații de vacanță din România, în baza voturilor primite de la turiștii care l-au vizitat.

Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producții cinematografice (filme artistice, documentare și clipuri publicitare), între care și pelicula „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

De la an la an, tot mai mulți turiști vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara, în 2013 monumentul istoric fiind vizitat de aproximativ 300.000 de turiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Câți dintre români recunosc că traversează strada neregulamentar?