Violoncelistul Răzvan Suma pornește în turneul „Vă place Tango?”, alături de cântăreața Analia Selis și chitaristul Julio Santillán

Violoncelistul Răzvan Suma pornește în turneul Vă place Tango?, alături de cântăreața Analia Selis și chitaristul Julio Santillán
Publicat: 20/05/2015, 16:14

Turneul „Vă place Tango?”, un proiect Radio România, este dedicat 100% tangoului și a fost inițiat anul trecut de violoncelistul Răzvan Suma, alături de doi invitați care aduc cu ei atmosfera autentică a acestei muzici originare din Argentina: Analia Selis – voce și Julio Santillán – chitarist și compozitor.

Dacă prima ediție a însemnat zece orașe și peste 7.000 de spectatori, în acest an, cei trei muzicieni vor continua povestea itinerantă a tangoului la Dumbrăveni, Mediaș, Sinaia, Mogoșoaia, Deva, Reșița, Focșani, Galați și București.

„Vă place Tango?”, episodul 2015, aduce o noutate în conceptul turneului: pe lângă aranjamentul inedit pentru violoncel, chitară și voce, repertoriul a fost extins pentru a cuprinde alături de piese semnate de cei mai cunoscuți compozitori ai genului – Astor Piazzolla, Carlos Gardel și Sebastián Piana, interpretate în stilul tradițional original, creații compuse de Julio Santillán și o serie de tangouri din repertoriul de gen românesc. Iar scenografia a fost astfel gândită pentru ca fiecare concert să evoce, însuflețit de jocul scenic al Analiei Selis, atmosfera inconfundabilă a mahalalelor din Buenos Aires și pe cea a localurilor bucureștene din perioada interbelică.

Primul concert al turneului va avea loc pe 23 mai, de la ora 19.00, la Dumbrăveni, într-un moment cu o semnificație specială pentru istoria recentă a orașului: Casa de Cultură, spațiul care va găzdui evenimentul, va fi inaugurată cu acest prilej, după două decenii de pauză.

Turneul va continua la Mediaș – Sala Traube, pe 24 mai, de la ora 19.00, Sinaia – sala de concerte a Castelului Peleș, pe 30 mai, de la ora 16.00, Palatul Mogoșoaia, pe 31 mai, de la ora 12.00, Deva – Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, pe 1 iunie, ora 19:00, Reșița – Centrul Civic (Teatrul de Vest, în caz de vreme neprielnică), pe 2 iunie, ora 19.00, Focșani – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, pe 4 iunie, ora 19.00, Galați – Teatrul Muzical „Nae Leonard”, pe 6 iunie, ora 19.00, București – Sala Radio, pe 10 iunie, ora 19.00.

„Am fost foarte bucuroși de succesul de anul trecut și am decis ca anul acesta să reedităm această experiență, aducând elemente noi, de surpriză, cum ar fi includerea în repertoriu a unor tangouri românești foarte cunoscute, care sper că vor fi gustate de public în aranjamentul și în interpretarea noastră. Este o muncă destul de grea pentru noi, dar ne simțim foarte bine toți trei la repetiții și pe scenă, iar această bucurie și plăcere de a cânta sperăm că va fi simțită din plin de public. Sunt nerăbdător să ajung în fiecare oraș în parte și să ne reîntoarcem la Sala Radio din București unde va fi un concert cu și mai multe surprize”, spune Răzvan Suma.

Violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, a susținut sute de recitaluri și concerte în România și în străinătate. A evoluat, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, în săli prestigioase ca Auditorio Nacional de Madrid și Teatro Colon din Buenos Aires și a colaborat cu nume sonore ale scenei artistice internaționale, precum Maxim Vengerov, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea și Misha Katz.

Originară din Argentina, Analia Selis a devenit în ultimii ani una dintre cele mai cunoscute și apreciate voci exotice din peisajul muzical românesc. A fost invitată să deschidă evenimente muzicale de înaltă ținută artistică, precum concertele susținute în România de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto Nacional de Cuba. Analia este cunoscută publicului din România mai ales pentru promovarea inspirată, adesea cu elemente de scenografie autentică, a muzicii din țara natală.

Compozitor, chitarist și orchestrator argentinian, Julio Santillán a înregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din întreaga lume. A început studiile muzicale în Argentina pentru a le continua la Berklee College of Music din Boston (SUA). A lucrat, ca orchestrator și compozitor, pentru spectacole de teatru, filme, înregistrări și concerte live ale unor artiști de primă mărime din SUA și Europa. În abordările sale componistice, combină elemente ale muzicii tradiționale argentiniene cu jazz și muzică clasică.

Detalii despre turneul național „Vă place Tango?” pot fi consultate pe site-ul www.razvansuma.com.

Producători ai turneului sunt Centrul Cultural Media al Radio România și Asociația Culturală Analia Selis, iar coproducător, Radio România Regional. Acest proiect al Radio România este cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...