Workshop-uri, jocuri, ateliere pentru copii și tur ghidat pentru părinți, la Art Safari Bucharest

Workshop-uri, jocuri, ateliere pentru copii și tur ghidat pentru părinți, la Art Safari Bucharest
Publicat: 14/05/2015, 15:27

Târgul de artă comporană Art Safari Bucharest reunește atât opere de artă contemporană, cât și arta modernă românească din muzee importante din țară, care prezintă o selecție inedită de artă modernă, avangardă și realism socialist. În plus, vizitatorii târgului se pot bucura de Art Safari Dialogues, o serie de activități dedicate tuturor iubitorilor de artă, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Vizitatorii se pot bucura de Art Safari Dialogues Talk Non Stop, o serie de prezentări de artiști contemporani, sâmbătă, în Noaptea Muzeelor, când programul va fi de la 19.00 la 04.00. De asemenea, la ediția din 2015 a târgului de artă debutează The Space. Curated by Art Safari, un program special dedicat artei experimentale și performance-ului contemporan, în cadrul căruia au fost invitați tineri artiști (sub 25 de ani). Spațiul F6 de la etajul 4 va găzdui o serie de lucrări intermedia și performance-uri, oferind o efervescență creativă în parcursul publicului prin Clădirea Ciclop. În efortul de promovare și încurajare a artiștilor tineri, Art Safari își propune să continue și să dezvolte acest program special în cadrul edițiilor viitoare. Artiștii sunt Adina Mocanu, Alexandra Sand, Anca Știrbacu, Andrei Mateescu, Beniamin Popescu, Complexul saloanelor, Cristi Gheorghe, Diana Miron, doamnadia, Gabriela Mateescu, Marina Oprea, Marius Jurca, Lia Bira, Livia Mateiaș, Roberta Curcă, Sabin Gârea, Tristan Alexandru, Vlad Anghel.

Miercuri, în prima zi a târgului, vizitatorii sunt invitați la un workshop special, „Paste Up cu Pisica Pătrată”, de la ora 19.00, dar și la un joc simpatic, „De-a v-ați ascunselea Nefiresc@Art Safari – Ciclop” (de la 19.00 la 21.00).

Joi, de la 16.30, va avea loc un atelier pentru copii și un tur ghidat pentru părinți, alături de Doina Anghel – Studio Creativ, București. Începând cu ora 19.00, va avea loc o discuție despre muzeele regionale și cele naționale.

Vineri, de la ora 19.30, se va pune în discuție „Artă locală vs. națională”, moderator Irina Cios, iar, sâmbătă, de la ora 17.00, o altă temă va fi analizată, „Underground în artele vizuale înainte de 89”, moderator Călin Dan, cu participarea artiștilor Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Iosif Kiraly și Teodor Graur.

Tot sâmbătă, vizitatorii târgului Art Safari Bucharest se pot bucura de prezentările artiștilor Sorina Vazelina (București), Saddo (Brașov), IRLO, Obie Platon & Kero (București) despre graffiti Sfântul Gheorghe, Roman Tolici (București), Emanuel Borcescu (București) și Ștefan Ungureanu (București).

Duminică, în ultima zi a târgului, de la ora 15.00, va avea loc un important dialog asupra rolului, locului și direcțiilor picturii pe scena contemporană, „Pictura a murit. Trăiască pictura!”, moderator Valentina Iancu, dar și asupra secretele pieței profesioniste de artă, moderator Mihaela Dedeoglu.

Art Safari Bucharest 2015 își invită vizitatorilorii să se bucure, de-a lungul celor cinci zile, de ateliere special și de evenimente dedicate, să participe la conferințele și prezentările de artiști, pentru a se apropia mai mult de fenomenul atât de dinamic și de divers al artei contemporane.

Art Safari Bucharest este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale, cu accent pe evoluțiile sale contemporane, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană românești și internaționale, dar și muzee de artă din România. Art Safari 2015 dorește să așeze Bucureștiul pe harta marilor târguri europene de artă contemporană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”