Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la New York și Washington | ”Viață și iubire”, reprezentație susținută de Vlad Ivanov și Lucian Maxim: ”Amestec ingenios de poezie și muzică”

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la New York și Washington | ”Viață și iubire”, reprezentație susținută de Vlad Ivanov și Lucian Maxim: ”Amestec ingenios de poezie și muzică”
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la New York și Washington | Foto - rciusa.info
Publicat: 19/01/2023, 11:11
Actualizat: 19/01/2023, 11:16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale – sărbătorită pe 15 ianuarie -, Institutul Cultural Român (ICR) și Ambasada României în Statele Unite au transpus în realitate un proiect cu totul deosebit în centrul căruia se află actorul Vlad Ivanov și compozitorul & percuționistul Lucian Maxim.

Este vorba despre un mini-turneu care aduce în prim-plan o ”performanță uluitoare” și un ”amestec ingenios de poezie și muzică”, susținut cu experiență de doi interpreți apreciați.

Spectacolul ”Viață și iubire” a fost construit pornind de la poeziile autorului totemic al României, Mihai Eminescu, a cărui zi de naștere – 15 ianuarie – este sărbătorită ca Ziua Culturii Naționale a României.

Primul spectacol din acest mini-tur excepțional a fost prezentat, pe 18 ianuarie, la New York – sala fiind arhiplină, iar publicul entuziasmat -, urmând Vlad Ivanov și Lucian Maxim să apară, din nou, în fața spectatorilor pe data de 20 ianuarie, în Washington.

Rezerve nelimitate de energie și fler pentru interpretarea unor personaje complexe

Vlad Ivanov a avut o interpretare revoluționară ca Doctor Bebe în câștigătorul Palme d’Or al lui Cristian Mungiu ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, primind premii de top atât la Festivalul de Film de la Cannes, cât și din partea Asociației Criticilor de Film din Los Angeles. Înzestrat cu rezerve nelimitate de energie și fler pentru interpretarea unor personaje complexe, a jucat în unele dintre filmele definitorii ale a ceea ce a devenit cunoscut drept ”Noul Val românesc” și a lucrat cu regizori importanți precum Maren Arde, László Nemes, Alexandros Avranas, Bong Joon-ho, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu și Radu Mihăileanu.

Lucian Maxim este compozitor și percuționist la Orchestra Națională a Radio din România, cu o experiență importantă în lumea teatrului. A lucrat cu Andrei Șerban la spectacolele sale impresionante ”Trilogia antică” și ”Femeile troiene” de la Teatrul Național București, a compus muzica pentru ”Năpasta” (regia Dana Dima) și a fost coordonatorul muzical al ”Ghetoului” (regia Victor Frunză).

A colaborat cu muzicieni renumiți precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras și Angela Gheorghiu, efecutând turnee cu Orchestra Naţională Radio a României în Europa – Austria, Germania, Franţa, Spania, Elveţia – şi Asia (Japonia, China, Malaezia). Lucian Maxim a fost membru al influentei trupe rock românești ”Sarmalele Reci”.


Citește și:

EXCLUSIV | ”Casa Imnului” din Brașov, locul unde Andrei Mureșanu a scris ”Deșteaptă-te, române!”, scoasă la vânzare. Viceprimarul Rusu taxează lipsa de interes a primarului Coliban: ”Este normal să nu cumpărăm un simbol al acestei țări, dar să ne intereseze un mall?”

Madonna sărbătorește 40 de ani de carieră cu un turneu mondial

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, despre schema de ajutor pentru producția cinematografică din România: „Rata de multiplicare în economie este de 800%”

„The Last Of Us” devine al doilea cel mai mare debut al HBO după „House of the Dragon”, cu 4,7 milioane de telespectatori

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte