IDF, operațiune „precisă” în Spitalul Nasser (Khan Younis): „Hamas a transformat spitalele în centre de TEROARE, unii ostatici nu mai sunt în viață”

IDF, operațiune „precisă” în Spitalul Nasser (Khan Younis): „Hamas a transformat spitalele în centre de TEROARE, unii ostatici nu mai sunt în viață”
Contraamiramul Daniel Hagari
Publicat: 15/02/2024, 13:24
Actualizat: 15/02/2024, 13:27

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF)- contraamiramul Daniel Hagari – soldații israelieni desfășoară o „operațiune precisă și limitată” în Spitalul Nasser din Khan Younis, iar armata are „informații credibile” că gruparea islamistă Hamas a ținut ostatici în instituția medicală.

Cadavrele ostaticilor israelieni uciși de Hamas ar fi încă în Spitalul Nasser.

De la masacrul Hamas din 7 octombrie, IDF a operat pentru a-și îndeplini misiunea de a dezmembra Hamas și de a ne aduce ostaticii acasă. Din păcate, știm că unii ostatici nu mai sunt în viață. Ne angajăm să găsim și să returnăm cadavrele acelor ostatici care au fost uciși în Gaza.

IDF a confirmat moartea a 31 de ostatici deținuți de Hamas, inclusiv cadavrele a doi soldați deținuți care au fost luați ostatici în 2014.

IDF, pe de altă parte, are „informații credibile din mai multe surse, inclusiv de la ostatici eliberați, care indică faptul că Hamas a ținut ostatici la Spitalul Nasser din Khan Younis și că ar putea exista cadavrele ostaticilor noștri în spitalul Nasser”, a spus Hagari.

„Așa cum s-a dovedit cu Spitalul Shifa, Spitalul Rantisi, Spitalul Al Amal și multe alte spitale din Gaza, Hamas folosește în mod sistematic spitalele ca centre de teroare”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IDF, citat de The Times of Israel.

Am subliniat că nu există nicio obligație ca pacienții sau personalul să evacueze spitalul”

Peste 85% din „facilitățile medicale majore” din Gaza au fost folosite de Hamas pentru activități teroriste, a mai spus Hagari, citat de The Jerusalem Post.

„Teroriștii Hamas se ascund, probabil, în spatele civililor răniți în interiorul spitalului Nasser, chiar acum, și pare că au folosit spitalul pentru a ascunde ostaticii acolo. IDF efectuează o operațiune precisă și limitată în interiorul spitalului Nasser. Această operațiune sensibilă a fost pregătită cu precizie și este condusă de forțele speciale ale IDF”, spune el.

Purtătorul de cuvânt al IDF a mai declarant că unul dintre obiectivele-cheie ale acestei operațiuni este asigurarea funcționalității medicale a Spitalului Nasser.

„Un obiectiv-cheie, așa cum este definit de misiunea noastră militară, este să ne asigurăm că Spitalul Nasser își continuă funcția importantă de tratare a pacienților din Gaza. Am comunicat acest lucru într-o serie de conversații pe care le-am avut cu personalul spitalului în ultimele zile. Am subliniat că nu există nicio obligație ca pacienții sau personalul să evacueze spitalul. Cu toate acestea, i-am îndemnat pe alți locuitori din Gaza, în arabă, la telefon și prin difuzoare, să se îndepărteze de pericolul în care îi pune Hamas – printr-un coridor umanitar pe care l-am deschis în acest scop. În scopul protejării civililor neimplicați din Gaza”, a transmis contraamiralul Hagari.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | S-au rupt BARIERELE care opreau războaiele: ”Nouă eră zguduie fundația pe care a stat lumea după Al Doilea Război Mondial”

MASACRUL „Tribe of Nova” | Un ofițer IDF s-a opus organizării festivalului atât de aproape de Gaza, pe 7 octombrie, dar nu a fost luat în seamă

ANALIZĂ | Conflictul din Gaza, prin „ochii” HAMAS, și „factorul Hezbollah”. Care sunt punctele vulnerabile ale IDF?

Hamas amenință că nu va mai elibera OSTATICI decât dacă luptele din Fâșia Gaza încetează definitiv. Israel: „Nicio șansă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO...
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
×