Magda Bistriceanu, după scandalul declanșat de Diana Șoșoacă la Ambasada SUA: ”Cei de la ambasadă aveau motive să se teamă”

Magda Bistriceanu, după scandalul declanșat de Diana Șoșoacă la Ambasada SUA: ”Cei de la ambasadă aveau motive să se teamă”
Magda Bistriceanu
Publicat: 04/05/2022, 14:00
Actualizat: 05/05/2022, 10:30

Cu doar o zi înainte de sosirea în România a Primei Doamne Statelor Unite ale Americii – Jill Biden -, Diana Șoșoacă, senator independent, alături de deputații Mihai Lască și Ciprian Ciubuc, s-a prezentat la intrarea ambasadei SUA la București.

Cei trei au solicitat să fie primiți de însărcinatul cu afaceri externe al ambasadei, numai că au fost refuzați pe motivul că trebuie să existe o programare prealabilă.

”Vi se pare normal să tratați în acest fel parlamentarii? Suntem statul sclav al Americii. Președintele României face la fel? Suntem colonie? Nu permitem un astfel de tratament! Este un afront la adresa României și a poporului român. Vom informa congresul SUA”, a strigat Diana Șosoacă.

”Șoșoacă a vrut să dea buzna în incinta Ambasadei SUA”

Magda Bistriceanu, fost purtător de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a comentat pe marginea acestui incident.

Reamintind incidentul în care a fost implicată tot Diana Șoșoacă – atunci când o jurnalistă i-a făcut plângere penală și a specifict că a fost mușcată de mână -, Magda Bistriceanu concluzionează că repreprezentanții Ambasadei SUA au avut, totuși, unele motive pentru a se teme de vizita senatoarei.

”Șoșoacă a vrut să dea buzna în incinta Ambasadei SUA, invocând faptul că e senator și are dreptul! A făcut scandal că nu este primită imediat. A fost însoțită și de deputatul Mihai Lască, condamnat penal pentru bătaie în trafic. «Noi suntem parlamentari, nu orice cetățean. De ce vorbiți cu noi prin geam, mușcăm? Vom informa congresul SUA», a strigat Șoșoacă la intrarea în ambasadă.

Dacă ne gândim ce a scris în plângerea penală jurnalista italiană agresată în decembrie 2021 – ”M-a mușcat de mână și apoi am ieșit afară”, se pare că cei de la ambasadă aveau motive să se teamă”, punctează Magda Bistriceanu pe pagina sa de socializare.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult