Revoltă din cauza măsurilor de austeritate adoptate de Guvernul Cîțu! România nu-şi permite să îngheţe salariile lucrătorilor

Revoltă din cauza măsurilor de austeritate adoptate de Guvernul Cîțu! România nu-şi permite să îngheţe salariile lucrătorilor
Revoltă din cauza măsurilor de austeritate adoptate de Guvernul Cîțu! România nu-şi permite să îngheţe salariile lucrătorilor / Sursa foto: Pixabay
Publicat: 31/12/2020, 16:20
Actualizat: 31/12/2020, 16:23

Reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian susţin că România nu-şi permite să îngheţe salariile lucrătorilor şi să abandoneze obiectivul de convergenţă economică şi socială cu statele dezvoltate din Uniunea Europeană.

În plus, aceștia sunt nemulţumiţi de măsurile adoptate de Guvernul României ,,care vor determina condiţiile de viaţă şi de muncă ale lucrătorilor în anul 2021″, potrivit Agerpres.

România nu-şi permite să îngheţe salariile lucrătorilor

,,Între Crăciun şi Anul Nou, odată ce avem alegerile în sac, la noi în România se rezolvă agenda socială pentru următorul an. Avem restricţii puternice pentru adunările publice şi acţiunile legale de protest ale salariaţilor, însă Guvernul României se grăbeşte să adopte acte normative care vor determina condiţiile de viaţă şi de muncă ale lucrătorilor în anul 2021″, spun sindicaliştii Meridian.

,,Salariul minim brut pe economie garantat în plată nu s-a putut adopta prin consensul partenerilor sociali”, mai precizează sursa citată.

Organizaţiile sindicale au solicitat creşterea salariului minim de la valoarea de 2.230 lei, cât este la momentul actual, la 2.400 de lei pentru anul 2021, potrivit reprezentanților Meridian.

În același timp, organizaţiile patronale au solicitat îngheţarea lui sau cel mult creşterea în raport cu rata inflaţiei. În acest context, Guvernul României a propus ca valoarea salariului minim brut pe economie garantat în plată pentru anul 2021 să fie de 2.300 lei.

Revoltă din cauza măsurilor de austeritate adoptate de Guvernul Cîțu

,,Parcă nu este suficient faptul că salariul minim nu s-a stabilit în funcţie de parametrii reali care ar trebui luaţi în considerare la determinarea cuantumului acestuia (productivitatea muncii, rata inflaţiei, valoarea coşului minim de consum, obiectivele de convergenţă economică şi socială în UE, etc), Guvernul României a adoptat aseară proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, document care prezintă o serie de măsuri cu impact social negativ pentru salariaţii plătiţi din fonduri publice, măsuri care nu pot fi acceptate de organizaţiile sindicale”, susţin sindicaliştii.

În acest context, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, prin reprezentanţii săi în procesul de dialog social de la Ministerului Finanţelor Publice sau din Consiliul Economic şi Social, a respins forma actuală a proiectului legislativ mai sus menţionat, ,,considerând că măsurile cu impact social nu fac altceva decât să arunce efectele crizei pe spinarea salariaţilor şi pensionarilor, în contextul în care, toate promisiunile electorale de creşteri se amână cu un an de zile, în timp ce preţurile sunt în creştere liberă”.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT...
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
VESTE BUNĂ pentru absolut toată România! Schimbarea uriașă anunțată de Alexandru Rafila: Va fi TOTAL...
Doliu uriaș în România: Miliardarul a murit în chinuri. „Îngerul” copiilor nevoiași a lăsat un...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...