Vești bune pentru PENSIONARI. Directorul Casei Naționale de Pensii dă asigurări că nicio pensie nu va scădea după recalculare. Dimpotrivă

Vești bune pentru PENSIONARI. Directorul Casei Naționale de Pensii dă asigurări că nicio pensie nu va scădea după recalculare. Dimpotrivă
Sursa: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 03/03/2023, 09:01

Directorul Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că în urma recalculării pensiilor nu vor exista scăderi ale veniturilor, dimpotrivă în anumite cazuri putem vorbi chiar de creșteri ale pensiilor.

Daniel Baciu a afirmat că din 2024 pensionarii ar urma să încaseze noile pensii după recalculare. De asemenea, eliminarea inechităților din sistemul de pensii va duce la chiar și la creșterea veniturilor în anumite situații.

Mai mult, șeful Casei Naționale de Pensii Publice a preciazt că românii care venituri din pensii de peste 4.000 de lei și cărora anul trecut le-au fost oprite contribuții de sănătate au început deja să își primească banii înapoi, după decizia CCR.

„Nicio pensie nu va scădea, noi asta urmărim prin recalculare, să eliminăm aceste inechități, nu să le amplificăm, dimpotrivă, pentru că există în momentul de față în plată pensionari care au aceeași perioadă contributivă, aceeași vechime în muncă, dar faptul că au ieșit în perioade diferite de timp la pensie, pe acte normative care erau în vigoare la acea dată există cuantumuri diferite în plată.

Noi trebuie să oferim acest act normativ ca să fie adoptat, dar de intrat în vigoare probabil că va intra în anul 2024”, a declarat Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii.

Budăi anunță „marea recalculare” a pensiilor

Ministrului Muncii, Marius Budăi, a declarat că toate pensiile, indiferent de categoria socio-profesională din care fac parte beneficiarii lor, care depășesc valoarea salariului, vor fi recalculate.

”Vor fi recalculate acele pensii care depășesc cuantumurile veniturilor casate în timpul activității. Este vorba despre absolut toate pensiile care depășesc valoarea salariului, absolut toate pensiile indiferent de categoria socioprofesională din care fac parte beneficiarii lor”, a spus Marius Budăi.

”În general, acolo sunt aceste cazuri și cu precizarea clară că nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate, ca să avem foarte clar în imagine tot ce avem de făcut. Nu vorbesc despre impozitare, ci vorbesc despre recalculare astfel încât să nu mai depășească nicio pensie salariul avut în activitate”.

Mai mult decât atât, ministrul Muncii susține că, din salariul avut în activitate, pensia poate să crească procentual vorbind până la 80% ”din calculul din venitul brut fără să depășească venitul net”, potrivit Antena 3.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
S-a aflat cine câștigă Chefi la Cuțite sezonul 12! El este alesul, a plecat cu...
FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați
Un bărbat care a stat 22 de ani la închisoare a evadat chiar în ziua...
Diagnostic CUMPLIT primit de Bogdan Mocanu! 'Amputarea brațelor, rinichii...'
2.450 euro pe mp, preţul mediu al unui apartament nou în Cluj. Comparaţie cu Bucureşti...
Anvelopele reșapate sau cauciucuri noi dar ieftine? Care sunt mai bune și ce diferență de...
Ajutor pentru pensionari din octombrie 2023! Banii se acordă prin casele de pensii
O recunoașteți? Este fiica unui primar din Iași și face furori în mediul online. Andreea...
HOROSCOP 25 SEPTEMBRIE 2023. Unii nativi pot avea idei inovatoare şi inspiraţie astăzi
Claudia Pătrășanu a cedat nervos 😲 Artista i-a deschis proces în instanță lui Gabi Bădălău:...
SEMNELE care ANUNȚĂ un divorț! Dacă femeia face așa, ESTE CLAR că nu mai e...
HALEP E NEVINOVATĂ! I-au răsturnat verdictul
Salam, despre consumul de droguri. A spus tot
Ioana Ginghină s-a căsătorit cu Cristi Pitulice. Imagini de la nunta atipică. Cei doi s-au...
BANCUL ZILEI. Bulă: De ce nu-mi răspunzi la telefon? Bubulina: Eram la baie, mă machiam...
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...