APEL. Mesajul unui elev către ministrul Educației: „Nu cred că ați luat o măsură corectă în ceea ce privește organizarea Bacalaureatului”

Redactor:
Gândul
APEL. Mesajul unui elev către ministrul Educației: „Nu cred că ați luat o măsură corectă în ceea ce privește organizarea Bacalaureatului”
APEL. Mesajul unui elev către ministrul Educației: „Nu cred că ați luat o măsură corectă în ceea ce privește organizarea Bacalaureatului” FOTO: Monica Anisie - Facebook

Un elev care va susține examenul de Bacalaureat i-a transmis un mesaj ferm ministrului Educației, cu privire la termometrizarea elevilor care vor susține examenele scrise.

”Sunt elev în clasa a XII-a și nu cred că ați luat o măsură corectă în ceea ce privește organizarea Examenului de Bacalaureat. Mă refer la faptul că, fiecărui elev care intră în unitatea de învățământ trebuie să i se ia temperatura.

În cazul în care are o temeperatură peste limita admisă, acesta nu poate participa la examen”, a spus Vlăduț Cosmin Scutaru la Antena 3.

Cine are temperatura peste 37,3 grade nu intră la Evaluarea Națională și BAC

Ministerul Educației a schimbat valoarea temperaturii corpului pentru cei care vor veni la școală să susțină Evaluarea Națională și BAC-ul. Astfel, cei care au peste 37,3 grade, nu vor intra la examene, anuntă EduPedu.ro

Temperatura este cu 0,3 grade peste cea prevăzută de Ministrul Sănătății în Ordinul comun cu ministrul Educației privind regulile din școli în perioada cursurilor de pregătire și a examenelor.

Modificarea vine după ce Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că temperatura stabilită pentru accesul în spații comerciale al persoanelor este de 37,3 grade Celsius. Arafat și-a justificat această limită spunând că „referința a fost luată de la Organizația Mondială a Sănătății”.

Inchide